Kalocsai edzőtáborban pattogott a röplabda

augusztus 05 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 24-28. között rendezte meg a TFSE-Kalocsa hagyományos nyári röplabda táborát, ahol a klub utánpótlás lánycsapatai fővárosi edzők és helyi szakemberek segítségével ismerkedtek a röplabdajáték rejtelmeivel és készülhettek az új bajnoki évad kihívásaira.

Öt éve alakultak meg, ma már öt korosztályos csapattal, mintegy 75 fő igazolt versenyzővel zajlanak a TFSE-Kalocsa edzései, így a táborba is minden korosztályuk képviseltette magát (U11-U20-ig), az edzőtáborban gyakorlók létszáma pedig ezúttal közel 40 fő volt.

Az edzői stábunk - Rezák-Szabó Anna, Kováts Ágnes, Korsós Anikó - munkáját ezúttal az NB I-es TFSE női csapatának szakvezetői is segítették, így Benke-Poór Alexandra a csapat másodedzője, egyben csapatkapitánya, valamint Joel Olazábal Herrera (a TFSE NB I-es női csapatának kubai vezetőedzője), de meglátogatta az edzőtáborban folyó munkát Marton Ervin a fővárosi klub szakosztályvezetője is.

A TFSE-Kalocsa helyi utánpótlás röplabda csapatairól tudni kell, hogy figyelemre méltó eredményeket értek el bajnoki szereplésük során ebben a technikai képzettséget igénylő, egyáltalán nem könnyű sportágban.

A 2022/2023-as bajnoki év küzdelmei ugyan befejeződtek, ám az egyesület máris készül az új bajnoki kihívásokra. Éppen ezért, idén is nem bentlakásos edzőtábort szerveztek a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény tornacsarnokában, ahova a vezetőedző, Rezák-Szabó Anna szinte hazajár, hiszen az iskola testnevelője, akinek munkáját férje, Rezák Mihály szinte mindenben segíti.

A program szerint napi három gyakorlati és egy elméleti edzést tartottak a hét során, amelynek helyszíne is az iskola csarnoka volt. A hétfői és keddi napokon meglátogatta őket a TFSE csapatait tanácsaival támogató dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni is, akiről tudni kell, hogy egykoron a női válogatottunk szövetségi kapitánya volt. De visszatérve a TFSE kubai vezetőedzőjére, Joel Olazábalra, aki nem csupán felügyelte hanem irányítátotta is a szakmai munkát, ahol a gyerekek a megszokottól eltérő, olyan sportszemlélettel és edzői felfogással ismerkedhettek meg, amely ma a világ röplabdasportjának csúcsát jelenti.


A keddi napot a saját nevelésű játékvezetőjük, Molnár Lili előadása és a játékosaik versenyeztetése színesítette, amikor a tábor lakói számot adtak tudásukból.


A szerdai napon három kadét hallgató érkezett a csepeli főiskoláról, akik a küzdősportokkal ismertették meg a tábor résztvevőit.

A hangulatos, egyben tartalmas ötödik napon aztán a tábor a kalocsai uszoda látogatásával zárult, amely nagyban segítette a fiatalok feltöltődését és regenerálódását.

Most következik egy rövid nyári pihenő, majd szeptembertől már belevágnak az új szezon megmérettetéseibe, az új bajnoki kihívások teljesítésébe.

 

Erről is tudnia kell