Négykilós dévérkeszeg akadt horogra a Rábán

szeptember 15 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalni.

A horgász elmondta, szeptember 9-én reggel fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalnia.

Varga Zsolt feleségével együtt pecázott szombaton a Kis-Rába közvetlen befolyásánál a Nicki Műgátnál, amikor horgára akadt egy hatalmas méretű dévérkeszeg. A Pecaverzumnak nyilatkozva több részletet is elárult a nagy fogásról.

Elmondása szerint reggel fél 8 körül a fák árnyékából érkezett meg a hal, amelyet ananászos szilikon kukoricával sikerült horogra csalnia. Hozzátette, pontosan nem tudni, hogy mekkora volt az említett példány.

Sajnos nem táráztam ki a mérleget, úgyhogy csak hozzávetőleges információval tudok szolgálni, de levonva a vizes mérlegelőt, a tömege 4-4,15 kiló között lehetett” – árulta el a horgász, aki a dévérkeszeg hosszát nem mérte le.

Állítása szerint miután készült néhány fotó a nagyméretű hallal, gyorsan vissza is engedte azt a vízbe. Mint kiderült, nem csak emiatt alakult igazán jól a napjuk, ugyanis később fogtak még két pontyot (3 és 6 kilósat), illetve egy kis harcsát és egy kis balint.

 

Erről is tudnia kell