Táborzárás, ezúttal is hangulatos pizza partyval

augusztus 24 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Augusztus 18-án, péntek délután az egykori Művelődési és Ifjúsági Ház udvarán tartotta meg a Gézengúz UKC hagyományos kézilabdás táborzáróját, ahol több mint száz fiatal kézilabdás jelölt ünnepelte egymást az utánpótlás klub nagy családja körében a táborzárás alkalmából.

Talán az egyik legdinamikusabb és legnépszerűbb sportágnak az alapjaiból kaphattak ízelítőt azok, akik idén nyáron is a kézilabdás tábort választották, hiszen ezúttal is több mint száz fiatal jelentkezett a nem bentlakásos táborba, ahol testnevelő tanárok és edzők vezették be a fiatalokat a sportág rejtelmeibe. Nos, az öt nap “sátoros ünnepén” tartotta meg a klub a résztvevőknek és szüleiknek hagyományos táborzáróját, ahol városunk egyik legjobban prosperáló sportegyesületének nagy családja ünnepelte egymást az “atomkor” talán legkedveltebb játékának kalocsai örömünnepén.

A klub elnöke, Szabó Balázs köszöntötte a résztvevő fiatalokat, szüleiket és az edzői stáb tagjait az újabb sikeres táborzárás alkalmából, no meg megköszönte a segítők -  a “Gézengúzok” korosztályos csapataiban játszó egykori táborlakók - munkáját is, miközben baráti szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket. Külön köszönetét fejezte ki a foglalkozásokat vezető kollégáinak - Lakatos Istvánnak, Deák Mariannának, Balogh Tamásnak, Romsics Lászlónak, Szabadi Tamásnak, Simon Jánosnak, Tóth Károlynak, Sztupovszki Anettnek, Kentes Péternek és Bock Milánnak szakszerű patroválásáért, majd egy közös fotóra szólította az edzői stáb tagjait és csoportjaikat.


Forrás: Tamás Ferenc

Aztán, ugyancsak a hagyományok jegyében, kezdetét vette a pizza party, ahol a fiatalok ismét sikeresen leküzdötték a megszámlálhatatlan mennyiségű talicskakreék nagyságú kedvencüket, amelyet a klub vezetősége rendelt a táborzárás alkalmából.

A klub elnöke, Szabó Balázs hírportálunk kérdésére azt is közölte, hogy ezúttal is sikeresen oldották meg a szakszerű csoportbeosztásokat és a szervezéssel járó nehézségeket. Hangsúlyozta, hogy ismét sikerült olyan sporttábort szervezniük, ahol a fiatalokat nem csupán “gyerekmegőrzésre” vették be, hanem tudtak olyan pluszt nyújtani a jelentkezőknek, amely a kézilabdajáték megszerettetését segítette elő korosztályuk számára.
Az alapok elsajátítására, a kézilabdás mozgás megismertetése és megszerettetése mellett ezúttal sem csorbult a játékosság, amelyet szerencsére már zömében testnevelő tanárokkal és képzett edzőkkel tudtak megvalósítani, amely idén is garancia volt az eredményes zárásra - fejezte be a táborral kapcsolatos értékelőjét Szabó Balázs, a Gézengúz UKC elnöke.

Erről is tudnia kell