Egy győzelmet sohasem kell magyarázni

augusztus 23 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Városunkban talán még soha nem látott kevés néző, alig ötven fő látta az Anda Kalocsa FC, Tiszakécske “fakó” elleni augusztus 19-i, vármegyei első osztályú labdarúgó mérkőzését, legalábbis sportjegyzetünk szerzője ennyi érdeklődőt számolt a kezdéskor. Aztán a találkozón biztos hazai siker született, amellyel a Kohány társulat feljött a bajnoki tabella negyedik helyére.

Már az első hazai támadásból gólt szerzett Farkas Zalán, amikor kilépett az őt üldözők gyűrűjébúl és a kapus mellett a hosszú alsóba helyezte a labdát (1-0) a 2. percben. Rá három percre a figyelmetlen hazai védőt megelőzve Szabó Dávid egalizálta az állást, amikor a vetődő Vatai kapust megelőzve a KFC kapujába fejelte a labdát (1-1). Szintén percekre rá, a bal oldalon meglóduló Bányai lefutotta a vendégek jobb oldali védelmét, majd önzetlenül keresztbe gurított és Farkas Zalán már a második találatát jegyezhette (2-1).

A fordulás után a “Kécske” II. ragadta magához a kezdeményezést, amikor több lövésük is elkerülte Vatai kapujának mindkét alsó sarkát. Ekkor a vendégek talán jobban is járatták a labdát a mezőnyben, de aztán a második játékrész közepétől Farkas Zalánéknak is voltak tuti ziccerei.


Forrás: Tamás Ferenc

Aztán a meccs 63. percében Matos szerzett Bundesligába illő gólt, amikor a kécskei kapu jobb felső vinklijébe lőtte a labdát (3-1). A mérkőzés hajrájába fordulva Bányai löketét Baráth kapus kitenyerelte. A 84. percben ismét Bányai került ajtó-ablak helyzetbe, amikor a rémült hálóőr kezei közé passzolta a labdát. A hosszabbításban aztán igazi testvér találatnak tapsolhatott a “B-közép”. Tóth Kristóf sarokrúgását a bátyja, Tóth Levi váltotta gólra, amikor a rövidre futva a kécskei kapuba vágta a labdát (4-1). Ezzel csapatunk a négy hónapos nyeretlenségi böjtje után ismét győzött, amellyel felkerült a bajnoki tabella élmezőnyébe.

Folytatás augusztus 26-án, a listavezető Kunbaja otthonában, ahol jó lenne megismételni csapatunk előző őszi kunbajai győzelmét.

Anda Kalocsa FC - Tiszakécskei LC II. 4-1 (2-1)
50 néző, vezette: Stefánovits Gábor
Kalocsa: Vatai A.-Katus Z. (Busa D.), Rideg L., Rábóczki K.-Tóth L., Tamás B.-Tóth K., Matos M. (Tapolcsányi D.), Farkas Sz. (Tamás Z.), Bányai E.-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Zalán (1-0) a 2., Szabó Dávid (1-1) az 5., Farkas Zalán (2-1) a 9., Matos Martin (3-1) a 64., Tóth Levente (4-1) a 92. percben.

 

Erről is tudnia kell