Pezsdület a tanmedencében - Úszótábor 2023

július 14 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Június 19. óta ismét várja egyhetes nyári, nem bentlakásos úszó táborába az 5 évesnél idősebb gyermekeket a Kalocsai Úszó Egyesület edzői stábja - Busa Attila, Tompai Gábor, Petróczki Dániel-, akik már hosszú évek óta koordinálják és vezetik az úszótábor turnusait.

Július 10-én, hétfőn már a negyedik hét táborozása zajlik a kalocsai uszodában, ahova a korábbi hetekben is ki lehetett volna tenni a “megtelt” táblát a tanmedence partjára, hiszen gyerekzsivajtól volt hangos a kismedence és környéke.
Ezúttal is telitalálat volt tehát a kalocsai úszók nyári kínálata, hiszen talán a legnagyobb népszerűségnek örvend a gyerekek körében a “vizes nyár”, az uszodai programok színes kínálatával.
A tábor napirendjéről és történéseiről Petróczki Dániel úszóedzőt kérdeztük arra kérve, hogy avasson be bennünket foglalkozásaik és programjuk széles tárházába.


Forrás: Tamás FerencHa jól emlékszem, kollégáim immár közel huszadik nyári úszótáborukat rendezik, ahol talán a költségek miatt is, heti turnusokban zajlanak a foglalkozások. Ugyanis egy hét részvételi díja (tízóraival, ebéddel) az uszoda használat és oktatás mellett 31.000 Ft/fő. Esetükben is igaz, hogy a résztvevő gyerekek kor szerinti megoszlása is igen változó, hiszen az öt évnél alig idősebbektől a tizenévesekig jönnek hozzánk a jelentkezők, ám rögtön leszögezném, hogy az úszni tudás egyáltalán nem feltétele a jelentkezésnek. Délelőttönként éppen ezért is vagyunk mindig többen a kollégáimmal, mert akik már tudnak úszni, azok a nagymedencében gyakorolhatnak, míg a teljesen kezdők a tanmedencében a “vízhez szoktatást”, az úszás oktatás alapjait - siklás, vízfekvés, alaptechnika gyakorlásán vehetnek részt. Programunk szerint reggel 8 órától délután négyig tart a napi penzum, amelyet két étkezés szakít meg, de azért ebéd után ismét a medencéké a főszerep. Az ebéd utáni csendespihenő alatt pedig mesenézés, filmvetítés, társasjátékok szokták felvezetni a délutáni uszodai munkát. Tapasztalataim alapján talán elmondhatom, hogy az 1 hetes turnus arra mindenképp jó, hogy a résztvevők elérjék a megfelelő vízbiztonságot és otthonosan mozogjanak a számukra még idegen közegben. A képességfejlesztő játékos feladatokkal pedig a szakképzett edzői stábunk lehet a garancia arra, hogy mindez pedagógiailag is megalapozott legyen. Programjainkat úgy próbáljuk meg összeállítani, hogy legalább egy alkalommal legyen kézműves foglalkozás is a napi játékok mellett, de a közlekedés-biztonsági foglalkozások is nagyon népszerűek."
A korábbi kéthetek turnusaink hozadéka mindenképpen abban állt, hogy a turnus végére megpróbáltunk egy stabil gyorsúszást a résztvevőknél kialakítani vagy egy mellúszás kar-lábmunkát úgy összerakni, amelyet a táborozók többsége el is sajátított a második hét végére.

Jöjjön tehát mindenki, jelentkezzetek az augusztus 18-i, táborzárásig valamelyik turnusunkba!"- fejezte be az úszótáborral kapcsolatos tájékoztatóját Petróczki Dániel, a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület edzője. 


Forrás: Tamás Ferenc

 

 

Erről is tudnia kell