Kalocsai karatékák Világkupa sikerei

július 16 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Június 30. és július 5. között Szolnok városában rendezték meg a II. Shihan Furkó Kálmán nevével fémjelzett Nyílt Világkupa emlékversenyt, ahol a Smart Kyo SE Ciglédi úti karatékái egykori “nagymesterük”, edzőjük katonai parancsnoka, egyben közös példaképük emlékének adóztak Szolnok városában átadásra kerülő Shihan Furkó Kálmán Emlékpark felavatásával és egy nagyszabású emlékversennyel, a Szolnok Kupa viadallal.

A kalocsai karatékák nagy családja mintegy 40 fővel utazott el a Tisza-parti városba, ahol a programsorozat pénteki napján a legendás szolnoki dojo előtt már sok százan gyülekeztek, közöttük több száz karatéka, katona, rendőr, politikusok és érdeklődők, ahol átadásra került shihan Brezovai Sándor és shihan Szűcs Zsolt által megálmodott és felépített shihan Furkó Kálmán emlékpark befejező fázisa. Az emlékpark a néhai mesterük és katonai parancsnokuk emlékének adózva már 2022-ben kialakításra került, amikor egy két tonnás sziklát helyeztek el, amely az egykori katona és karate mester sziklakeménységét volt hivatott jelképezni. Az idei évben aztán elkészült, és ezúttal átadásra is került egy hófehér monumentális Shinto Kapu is. Az így elkészült emlékpark immár a Mesterhez méltó zarándokhellyé vált minden egykori katonája, karatékája és tisztelője számára.

A szolnoki program aztán a II. Shihan Furkó Kálmán nevével fémjelzett Nyílt Világkupa emlékversennyel folytatódott. A viadal történéseiről és kalocsai remek eredményeiről a fiatalok edzőjét, a 6. danos mesterüket, Szűcs Zsoltot kérdeztük, arra kérve, hogy nevesítse versenyzőik eredménysorát.

A világkupa full contact küzdelmeire és a formagyakorlatok versenyébe három kontinensről, 437 versenyző érkezett. A világkupára a Smart KSE versenyzői közül 15 karatéka kvalifikálta magát, akik a szolnoki világversenyen is remek teljesítményt nyújtottak.”Az alábbi eredményeket érték el:

Formagyakorlatban, gyermek korcsoportban: Fekete Liza II. hely, Horváth Balázs III. hely. Junior korcsoportban: Szabó Szonja különdíjas, míg veterán korcsoportban senpai Fekete Imre III. helyezett.

Küzdelemben, gyermek korcsoportban: világkupa győztesek - Fekete Liza és Horváth Balázs; Tamás Zoé II. helyezett; Matos Máté és Markó Levente III. helyezettek.
Ifjúsági korcsoportban: Czéh Alexa II., Kozma Patrik II. helyezés. Junior korcsoportban: Bessenyei Réka világkupa győztes, míg Lakatos Dávid III. helyezett.

A versenyhétvégét követő hét, nemzetközi szemináriummal folytatódott, ahol a Japánból érkezett shihan Satoshi Yui mester volt a programsorozat díszvendége. Róla tudni kell, hogy ő a kyokushin karate alapító mesterének közvetlen tanítványa, majd a dojo vezetője volt hosszú időn át. Így, közvetlenül az eredeti kyokushit oktatja. Volt tehát kitől tanulni a karate technikák mellett a Budo (“a harcos útja”) igazi értékét, etikettjét és szokásait, mely értékek fontosak a mindennapi életben és a karatékák személyiségének fejlődése során.

Ezúton is gratulálok minden Ciglédi úti kalocsai karatékának, köszönöm versenyzőim immár több éve tartó szorgalmát, a bírók és a segítők munkáját, valamint a szülők, a KIKK Kft., a Bes-ép Bau Kft., és a Kalo-Méh Kft. támogatását.

Erről is tudnia kell