Értéktár, Petőfi, Pepper robot: így mutatkozik be Bács-Kiskun

október 18 2023
Bács-Kiskun vármegye az Agrárminisztérium felkérésére kiemelt kiállítóként lesz jelen az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron a hétvégén.

A portálunknak megküldött sajtóközlemény szerint valódi vidéki kavalkád várja a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén 2023. október 20-22. között. Az eseményt kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát.

Az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a vármegyék között Bács-Kiskun kiemelt társkiállító lesz. A vármegyei értéktár és a turisztikai látnivalók mellett a Petőfi emlékévek attrakciói kapnak főszerepet Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának standjánál (HUNGEXPO, „A” pavilon, 301b). Erre utal a „Fi200 – Bács-Kiskunból neked” jelmondat is.

Mindhárom napon egy-egy olyan vármegyei termelő lesz a stand vendége, aki csatlakozott a fi200 brandhez. Pénteken a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor gyógygomba termékeit ismerheti meg a közönség, szombaton a biogazdálkodást folytató orgoványi Venyige tanya, vasárnap pedig a hajósi Bercsényi családi méhészet mutatkozik be.

Ezen kívül mindhárom napon kipróbálható a VR-szemüveg, amellyel Petőfi virtuális világába kalandozhatunk, valamint az első önkormányzati humanoid robot, Pepper is készséggel válaszol a költővel kapcsolatos kérdésekre. Játék is lesz: a vármegyei értéktárral, illetve Petőfi Sándorral kapcsolatos kvíz helyes megfejtői között ajándékcsomagot is kisorsolunk.

A pénteki fő napon „a mi Petőfink”, Bánföldi Szilárd is ott lesz a kiskőrösi Pilvax likőrt kóstoltatva – és természetesen szelfiket is lehet vele készíteni. Ezen kívül bemutatkozik a vármegyei önkormányzatának Bor Bagoly pincéje: pénteken a legjobb nemesnádudvari és vármegyei borokat is meg lehet itt kóstolni.

Erről is tudnia kell