Dunatetétlenben felújításra kerül a Rákóczi utca

november 13 2023
Szerző
Mészáros Boglárka
Címkék
Az elnyert támogatás összege 73,3 millió forint.

Dunatetétlen Község Önkormányzatának vezetése elkötelezett a településen élők életszínvonalának javítása iránt. A Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00005 azonosítószámú projekt tartalmaként a Rákóczi utca felújításának I. üteme fog megvalósulni. A projekt megvalósítása az Európai Unió társfinanszírozásával és Magyarország Kormányának hozzájárulásával valósul meg.A portálunknak megküldött sajtóközlemény szerint a fejlesztéssel érintett Rákóczi utca felújítandó útszakasza a településközpontból indul a Toldi utca kereszteződéséig. Az utca burkolata jelenleg leromlott, elöregedett és szétrepedezett állapotú, az útpadka rendezetlen. Az út állagát az önkormányzat folyamatos karbantartása ellenére sem tudta megfelelően fenntartani, így az balesetveszélyessé vált. Az úttesten közlekedő autóbuszok nagy terhelést jelentenek, a szükséges teherbírással jelenleg nem rendelkezik a kopóréteg, annak megerősítése szükséges.

A felújítással érintett szakaszon az utca középső részén 4,7 méter szélességben megújul az aszfaltburkolat 650 méter hosszan. 

A sikeres közbeszerzési eljárást követően megkötésre került a vállalkozói szerződés és a munkaterület átadására 2023.10.06-án került sor. A felújítás várhatóan még ebben az évben meg fog történni.
Borítóképünk illusztráció!

Erről is tudnia kell