Sporttörténelem: Elekes Enikő megszerezte Magyarország első női világbajnoki címét szumóban

október 09 2023
Címkék
Elekes Enikő megszerezte Magyarország első női világbajnoki címét a Tokióban rendezett szumó-világbajnokságon.

A Magyar Sumo Szakszövetség tájékoztatása szerint a KSC 19 éves sportolója vasárnap a női 65 kilósok elődöntőjében lengyel riválisát könnyedén felülmúlva jutott be a fináléba, melyben kisebb meglepetésre tajvani szumóssal kellett megküzdenie az aranyéremért. Elekes folytatta idei remek sorozatát és az U20-as birkózó Európa-bajnoki, illetve vb-cím mellé szumó arannyal bővítette az éremkollekcióját.

Eddig is bizonyított már többször szumóban, de azzal, hogy a sportág őshazájában megszerezte Magyarország első női világbajnoki aranyát, beírta a nevét a szumó sporttörténetébe”– mondta Ancsin László a hazai szövetség elnöke az M4 sportnak.

Elekes korábban az MTI-nek elmondta, hogy a szumót kiegészítő sportágként űzi, és nem voltak nagy elvárásai a vb-vel kapcsolatban. 

Örülök, hogy a birkózó fogástáram elégnek bizonyult a 65 kilósok mezőnyében”– mondta az U17-es és az U20-as korosztály vb- és Eb-győztes birkózója a verseny után a Jochapressnek, amely arról számolt be, hogy a KSC fiatal sportolója a továbbiakban is indulna szumóversenyeken, ha azok nem ütköznek a birkózók versenynaptárával.

Erről is tudnia kell