Mozgalmas időszak az iskolákban – Vizsgák, mérések, aztán szünet!

október 11 2023
Szerző
Illés György
Címkék
A legkisebbeknél a felzárkóztatáshoz szükséges felméréseket tartják meg, míg a nyolcadikosoknál a pályaorientációt segítő kompetenciamérések várnak a tanulókra, de most indul az őszi érettségi is. Szerencsére tanítási szünetek könnyítik majd az iskolások életét.

„Az általános iskolák október 13-ig mérik fel azoknak az első évfolyamos tanulóknak a körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni” – áll a 2023/24-es tanév rendjében. Az érintett tanulók létszámát a pedagógusoknak október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak.

Az általános iskola nyolcadik osztályosaira a pályaorientációjuk segítése végett mérések lesznek októberben. A pályaválasztást megalapozó kompetenciáikat szeptember 19. és október 11. között vizsgálják, az Oktatási Hivatal által készített digitális mérő és támogató eszközökkel.

Október 13-án, pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelivel kezdődnek az őszi érettségi vizsgák. Október 16-án, hétfőn magyar nyelv és irodalom tantárggyal folytatódik a sor. Az írásbeli vizsgák október 27-én zárulnak olasz nyelvvel.

A hó végén hosszúhétvége, aztán szünet!

Október 23-án, hétfőn a nemzeti ünnep miatt lesz tanítási és egyben munkaszüneti nap, majd október 27-én, pénteken kezdetét veszi az őszi szünet is.

A SZÜNET ELŐTTI UTOLSÓ TANÍTÁSI NAP OKTÓBER 27., PÉNTEK, A SZÜNET UTÁNI ELSŐ TANÍTÁSI NAP 2023. NOVEMBER 6., HÉTFŐ LESZ.

Az őszi óraállítás így a szünetbe fog esni – egy órával hosszabb lesz a szünet –, mivel október 21-én kell majd hajnali 3-ról 2 órára visszaállítani az óráinkat.

NOVEMBER ELSEJE, MINDENSZENTEK NAPJA SZINTÉN MUNKASZÜNETI NAP, AMELY EBBEN AZ ÉVBEN SZERDÁRA FOG ESNI.

Erről is tudnia kell