Formálódó csapatszerkezet

augusztus 02 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 29-én, szombaton délután a hozzáállásában mindigis példamutató vármegyei másodosztályú élcsapat otthonában vendégeskedett az augusztus 13-i, bajnoki rajtjára készülő Anda Kalocsa FC társulata, ahol a Kohány bandérium soros ellenfelével, a Dusnok KSE együttesével szparingolt a rekkenő hőségben.

A győzelem és annak aránya mindenképpen reményt keltő, az meg mindenképpen, hogy egyre tisztábban látszik formálódó csapatszerkezetünk.

A találkozó gyászszünettel indult, ahol az egykori kiváló bajai labdarúgó, majd játékvezető és országos ellenőr, Harsányi József emlékének adóztak a mérkőző felek.

Apró helyzetekkel nyitott a Kalocsa, látszott a játék menetén, hogy mi diktáljuk a mérkőzés alakulását. Az osztálykülönbség dominált az első játékrészben látottak alapján, de az is igaz, hogy a kánikulai melegben egyik csapat sem tépte szét azt a bizonyos istrángot. Az első tíz percben a hazaiak el sem jutottak Vatai kapujáig. Mindeközben új felállást próbáltunk, amely új embereket és új posztokon játszókat is kívánt, ám közben jól is járattuk a labdát és azt jól is tartottuk meg a játéktér minden harmadában. Nemegyszer a szélekről próbálták megbontani a mieink az ellenfél védelmét, hol Farkas Zalán és Matos Martin, hol pedig Varga Stefano húzta meg a széleket, beadásaik pedig belül mindig gólveszélyt jelentettek.
Aztán a félidő közepére góllá érett a KFC nyomasztó fölénye.
Történt ugyanis, hogy Farkas Zalán szétfutotta az ellenfél bal oldali védelmét, beadását pedig Farkas Szabi passzolta be úgy öt méterről a hazai kapusa (0-1). A 27. percben aztán büntetőhöz jutottunk. A nagy kedvvel játszó Farkas Szabit felborították a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyessel pedig Matos Martin büntetett (0-2). A félidő hajrájában Farkas Szabi szerzett újabb gólt, amikor pazar átlövésével büntetett (0-3).
Az első felvonás hajrájának percei azért a hazaiaké voltak. Előbb Rónai szabadrúgása csúszott meg a felső kapufán, majd Bolvári Zoli találta telibe az oldalkapufát.

A fordulás után Bolvári Zoli szép találattal dagasztotta Rőthy Szabi hálóját (1-3), majd Farkas Zalán futotta le sokadjára védőjét, beadását pedig a jó ütemben érkező Farkas Szabi közelről bólintotta a hálóba (1-4). Ezt követően Rónai Anti is gólra váltott egy büntetőt (2-4), majd jött a hazaiak óriási potyagólja. Elcselezett ugyanis egy rövidre sikerült hazaadást, amelyet Farkas Zalán megpróbálni lelopni a lábáról. A játékszer Salacz Attila elé került, aki higgadtan az üres kapuba passzolta a labdát (2-5).

Szünet után aztán - talán a sok cserénknek köszönhetően - kicsit akadozóvá vált összejátékunk, talán ezért is a két bekapott gólt.


Forrás: Tamás Ferenc


Dusnok KSE - Anda Kalocsa FC 2-5 (0-3)
100 néző, vezette: Tóth István
Anda KFC: Vatai A.-Tamás B., Rideg L., Rábóczki K.-Lakatos-Lengyel M.-Tóth L., Tóth K.-Farkas Z., Farkas Sz., Matos M.-Varga S.
Csere: Busa D., Salacz A., Romsics P., Katus Z., Tamás L., Rőthy Sz.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Szabolcs 3, Matos Martin, Salacz Attila, illetve Bolvári Zoltán, Rónai Antal.

 

Erről is tudnia kell