Ismét Kalocsán népszerűsítette az ökölvívást a volt világbajnok

július 20 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Július 13-án, csütörtökön délután Kalocsán, a Szőlők Köze Sportcentrumban tartott bemutató edzéssel egybekötött sportági hírverő foglalkozást az egykori félnehézsúlyú és ciráklósúlyú profi ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt, becenevén Madár, akinek a bokszszeretetével csak köztudottan a gyerekek és a sportoló fiatalok szeretete a legfontosabb értékrend az életében. A Paprika Fitness Sport Egyesület meghívásának tett eleget “Madár” immár negyedik alkalommal és nála talán nincs is jobb utazó nagykövete az ökölvívásnak hazánkban.

Szó szerint vihar előtti csendben készülődött a Paprika Fitness stábja, vezetőjükkel, Kiss Balázzsal az élen, amikor kezdték kiosztani a gyakorlás kellékeit - bokszkesztyűket, mezeket és fejvédőket - ám, ekkor már vlaóban fekete fellegek tornyosultak a sportcentrum műanyag borítású pályája fölé. Aztán a mieinknek csak igaza lett abban, hogy majdnem a tréning végéig kímélték meg az égiek honi bokszlegendánk kalocsai bemutatóját. Szerencsére úgy jó egy órán keresztül nem nyíltak meg az ég zuhanyrózsái, így Erdei ismét maradandó élményt nyújtott a mintegy harminc résztvevő számára.

“Madár” ezúttal is hibátlan, szemléltető oktatást vezényelt le a fiataloknak, miközben a gyerekekkel való közvetlen kapcsolattartása olyan verbális elemekkel társult, amelyre szinte csak egyedül ő képes a magyar boksz fenoménok közül. Páratlan eszköztárával azonnal megteremtette az edző és tanítványa ideális kapcsolatát.

A foglalkozás jól láthatóan ezúttal is elérte célját, hiszen most is több fiatal kötelezte el magát az ökölvívással, Erdei pedig itt Kalocsán ismét “célba talált”, ezúttal is hihetetlenül sokat tett azért, hogy a magyar ökölvívás újra a régi fényében tündököljön, mivel városunkban is sok gyermek választotta az ökölvívást  sportágaként “Madár” bemutató tréningje után.

 

Erről is tudnia kell