Körözött autókkal akarta elhagyni Magyarországot a testvérpár

szeptember 01 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Az ellenőrzés során kiderült, hogy hamis rendszámtáblákat helyeztek a járművekre és a típustáblák sem az eredetik voltak, hanem annak utánzatai.

Egyedi azonosító jel meghamisítása miatt nyomoznak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai egy horvát testvérpárral szemben, akik egy-egy körözött Peugeottal akarták elhagyni az országot.

Két horvát állampolgár jelentkezett kilépésre Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2023. augusztus 24-én este. Mindketten egy-egy francia honosságú Peugeottal akarták elhagyni az országot, csakhogy az ellenőrzés során kiderült, hogy hamis rendszámtáblákat helyeztek a járművekre és a típustáblák sem az eredetik voltak, hanem annak utánzatai.

Fény derült arra is, hogy a járműveket körözik a francia hatóságok, feltehetőleg ezért volt szükség a turpisságra, de a rendőrök eszén nem tudtak túljárni. A járőrök mindkét személyautót lefoglalták, és értesítették a társhatóságot a találatokról.

A sofőröket, akikről egyébként kiderült, hogy testvérek előállították és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak velük szemben. A 33 éves és 30 éves gyanúsítottakat kihallgatták, majd szabadon bocsátották.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít, továbbá olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították.
Forrás: police.hu

Erről is tudnia kell