A régi idők hangulatát idézték meg fiaink

május 12 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Bravúros teljesítmény volt a dobogóra törő pécsi egyetemisták legyőzése május 5-én, pénteken este a Városi Sportcsarnok arénájában.

Kalocsai szempontból a találkozó igen jól indult, hiszen már 3-0-ra, sőt, 5-1-re is vezettünk az elején, amely azt jellemezte, hogy Katona Bencéék kézben tartották a mérkőzés irányítását. A 12. percre azonban már utolért bennünket a vendég együttes (6-6). Sőt, percekre rá már három góllal is vezettek (7-10) a pécsiek, majd a félóra végére egyenlő lett az állás (16-16).

A 36. percre már a vezetést is átvettük a vendégektől (28-26, 32-31, 35-32). Csapatunk ezzel az újabb sikerével bebiztosította helyét a tabellán, sőt az őket követő dunaújvárosiak előtt már hét (!) ponttal is vezet a Szvétek társulat.

MESTERMÉRLEG
Szvétek Balázs edző:

A mérkőzés előtt ugyan túl nagy szakmai dolgokat nem mondtam a fiúknak az öltözőben, mert ugye azt tudni kell, hogy egész tavasszal ezer sebből vérzünk - Csuba Koppány most is két mankóval ült a lelátón, Schaffer Ricsi pedig egy hónap kihagyás után most szerdán edzett először, Katona Bence pedig már hónapok óta megrepedt kézzel játssza mérkőzéseit. Annyit azért kértem a fiúktól, hogy kettő dologhoz azért nem kell tudás, illetve tehetség - a visszarendeződéshez és a visszafutásokhoz, illetve a mi szintünkön nagyobb százalékkal játszik szerepet az akarat, mint a tudás, hiszen a tőlünk komolyabb szinteken ott pont fordított a helyzet. Nagyon örülök, hogy a mi szintünkön nagyon jól hoztuk le ezt a meccset, sőt, talán túl jól is. A 7-8. perc környékén saját iramunkba fáradtunk bele, pedig ma egy tőlünk jobb képességű csapatot sikerült legyőznünk. Nagyon örülök annak is, hogy a végére a lelátó is a régi idők hangulatát idézte, amelyhez kellettek törzsszurkolóink és a meccseinkre kilátogató állandó nézőink is. Örülök továbbá annak is, hogy az utolsó öt percben nem követtünk el fegyelmezetlenségeket amelyeket a minenkori ellenfél szokásosan ki tudott használni, hiszen a Pécs ellen csapatként funkcionáltunk igen jól. A védekező játékunkban azért volt egy kis hiányérzetem - talán több faulttal előbb a magunk javára tudtuk volna fordítani ezt a mérkőzést, de semmiképpen sem szeretnék telhetetlennek tűnni, hiszen egy tőlünk jobb csapatot sikerült legyőznünk ezen az estén. A fiúk megérdemlik azt, hogy ünnepeljenek, mert tényleg mindent megtettek a siker kiharcolásáért."

Kalocsai KC - Pécsi EAC 36-34 (16-17)
150 néző, vezette: Serfőző Krisztián, Serfőző Roland
Kalocsa: Barabás T.-Vancsics J.5, Katona B.7, Bock M.10, Schaffer R., Schmidt R.2, Vidók P.1.
Csere: Kovács Á.7, Horváth R.3, Balla G.1, Jagicza M. (k.), Szvétek B., Rumi Á.
Játékos-edző: Szvétek Balázs
Az eredmény alakulása: 6.p.:5-1, 12.p.: 6-6, 17.p.: 7-10, 22.p.: 10-13, 29.p.: 16-16, 36.p.: 21-20, 42.p.: 24-24, 47.p.: 28-26, 55.p.: 32-31, 59.p.: 35-32.
Hétméteresek: 3/3, illetve 6/5. Kiállítások: 8, illetve 2 perc.

A KALOhírek fotógalériáját IDE kattintva nézheted meg!

 

Erről is tudnia kell