Elvitte tőlünk a pontokat a Kécske-fakó

május 15 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Május 14-én, vasárnap a Kalocsa abban a reményben lépett pályára a vármegyei első osztály 24. fordulójában, hogy megpróbálja szurkolóival feledtetni tavaszi válságos vesszőfutását. Sajnos, meg nem történtté már nem tudjuk tenni rossz sorozatunkat, ám a Kécske-”fakó” legyőzésével azért a fiúk kárpótolni szerették volna törzsszurkolóikat.

Talán nem is a rossz időjárás, hanem a csapat csapnivaló tavaszi mutatói miatt alig ötven fő lézengett a pálya körül, amikor Sebestyén “spori” vezetésével kisétáltak a mérkőző felek a középkörbe.

A találkozó gyászszünettel indult, mivel a héten temették a Kalocsa egyik legendás törzsszurkolóját, Pécsi László egykori iskola igazgatót, az Eperföldi Általános Iskola direktorát. Róla köztudott volt, hogy amíg tehette, minden meccsen ott volt csapatunk mérkőzésein az előző évtizedek során.


Forrás: Tamás Ferenc


Forrás: Tamás Ferenc


A meccs aztán az esőáztatta pályán a csapatok “ütéstávjának” felmérésével kezdődött, ám a bő negyedóra végére vezetéshez jutott a Kalocsa. Matos végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, majd mesterien középre tekert labdáját a védők gyűrűjéből berobbanó Lakatos-Lengyel Marci a léc alá fejelte (1-0). A vendégek talán többet birtokolták a labdát, ám a kalocsai megugrások mindig veszélyesebbek voltak. Ennek ellenére a félidő hajrájában - szintén egy szabadrúgást követően - a kapusunk elé ívelt labdát többen is felfejelték, ám a lecsorgó pettyest a régimotoros, megyénkben közismert csatár, Káli Tibor kapásból a hálónkba bombázta (1-1).

A fordulás után Farkas Zalán és Matos Zsolt megugrásaiban labdás vágtáiban mindig benne volt a gólszerzés lehetősége, ám az utolsó utáni pillanatban mindig belerontottak. Talán a mieink közül, a játékos-edző, Kohány Balázs hozta a legjobb formát (belőle kellett volna még legalább néhány fő a pályára - A szerk.), ám a vendég kécskeiek labdabirtoklási mutatói ekkor meghaladták a Kalocsa játékát. Aztán, amikor már mindkét fél elkönyvelte a pontosztozkodást, jött egy Káli megugrás a jobb oldalon.
A ma már a 38. évében járó egykori megyei gólvadász faképnél hagyta a védőinket, majd a kapujából kiinduló Vatai fölött bombagólt lőtt a léc alá (1-2). Ezzel a Tiszakécske II. is elvitte a bajnoki pontokat Kalocsáról, amely már csapatunk hetedik tavaszi veresége volt. A mieink ezzel a tabella utolsó előtti helyét birtokolják, a mindössze 18 (!) százalékos tavaszi csapatteljesítményükkel, amely az utóbbi évek leggyengébb produktumának mondható.

A tavasz eddigi mérlege: 1 győzelem (2-1 a Kiskőrös ellen); 3 döntetlen (Harta, Akasztó, Kunbaja); 7 vereség (Kecel, Bácsalmás, Soltvadkert, Lajosmizse, Baja Kiskunfélegyháza, Tiszakécske II.)

Folytatás május 21-én, vasárnap 17 órai kezdéssel “Jankovácon”,

ahol a harmadik helyen álló hazaiak a találkozó toronymagas esélyesei. Ám, a labda kerek és ilyenkor szokott borulni a tuti papírforma…


Anda Kalocsa FC - Tiszakécskei LC II. 1-2 (1-1)
50 néző, vezette: Sebestyén László
Kalocsa: Vatai A. - Busa D., Rideg L., Rábóczki R., Vass L. (Tamás Z.) - Kohány B., Lakatos-Lengyel M. (Nádasdi G.) - Matos M., Farkas Sz., Monori M. (Bányai E.) - Farkas Z.
Játékos-edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Lakatos-Lengyel Márton (1-0) a 17., Káli Tibor (1-1) a 38., Káli Tibor (1-2) a 89. percben. 

 

Erről is tudnia kell