„Legyen a Kék Madár Fesztivál mindenkié!” – Filvig Géza: Nőjön minél nagyobbra, de sose nője ki Kalocsát

Nem feledve az eredeti, a Kék Madár Alapítvány mottójául is választott elgondolást – „Cseppenként telik meg a tenger” – idén új szlogennel, Kodály híres mondásának parafrázisával startolt a Kék Madár Fesztivál: Legyen a kék Madár Fesztivál mindenkié! Utaltak ezzel a szervezők a tavaly bevezetett és bevált adománygyűjtési módszerre, a jegyek és bérletek helyett kitűzők árusítására, kizárólag ingyenes programokkal. Ezzel hamisítatlan fesztiválhangulatot, igazi kulturális pezsgést hozott a Kék Madár Kalocsára, amiért dr. Filvig Géza polgármester a zárókoncerten mondott köszönetet mindenkinek, aki a rendezvénysorozat sikerén fáradozott, kiemelten a fesztivál atyjának és motorjának, Lakatos György fesztiváligazgatónak.

A végösszesítésnél alighanem elérte az ötmilliót a kék madár fesztivál idei bevétele, hiszen a június 4-ei esti koncert előtt már csak néhány százezer hiányzott e célhoz, amint az kiderült Lakatos György fesztiváligazgató által elmondottakból.

A koncerten megjelenteket a templomigazgató dr. Mészáros István köszöntötte, majd dr. Filvig Géza is üdvözölte az egybegyűlteket, majd gratulált Lakatos Györgynek frissen megszerzett doktori címéért, majd megköszönte a fesztivál sikeréért dolgozók munkáját, amivel városunk kulturális életét színesítik és hírnevét öregbítik, a közreműködőknek pedig amiért csodálatos élményekben részesítették városunk lakosságát.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György


A polgármester emlékeztetett, hogy

az önkormányzat idén – egyhangú döntés nyomán – jelentősen megemelt összeggel, a korábbi egymillió helyett hárommillió forinttal támogatta a fesztivál megszervezését.

Erre a szervezők a jövőben is számíthatnak mondta Filvig Géza, majd méltatta a fesztivál fejlődését, amihez további sikereket kívánt

A POLGÁRMESTER KIFEJEZTE UGYANAKKOR ABBÉLI REMÉNYÉT IS, HOGY A FESZTIVÁL KALOCSA VÁROSÁT SOHASEM NÖVI KI, DE A RENDEZVÉNYHELYSZÍNEKET IGEN.

Ezzel kapcsolatban hangot adott abbéli bizakodásának, hogy városunk nagyobb befogadóképességű, színvonalasabb, jobb szolgáltatásokat nyújtó rendezvényhelyszínekkel gazdagodhat a jövőben.

Lakatos György erre válaszolva kijelentette:

A KÉK MADÁR FESZTIVÁL ÉS KALOCSA ELVÁLASZTHATATLAN!

A továbbiakban első műsorszámként Wolf Péter Missa című műve hangzott el az ELTE Bartók Béla Énekkara előadásában, a szerző jelenlétében. Hallgassanak bele az első tételbe videónk segítségével!


A koncert második részében az ELTE Koncertzenekara Mendelssohn H-moll vonósszimfóniáját adta elő, majd az énekkarral közösen Rheinberger Esz-dúr miséjét adták elő. Az előbbi produkcióból is van egy ízelítőnk.


AKI A KADENCIÁT IS AKARJA HALLANI, AZ MÁSKOR MENJEN EL, ÉS VEGYEN PÁR KITŰZŐT!

Erre legközelebb jövő június első hétvégéjén lesz lehetőség.

Már most írják be a telefonjuk szervező applikációjába!

Erről is tudnia kell