Isten éltesse az édesanyákat!

május 07 2023
Mit jelent ma édesanyának lenni, és hogyan köszönhetjük meg azt a sok szeretetet és áldozatot, amit egy édesanya hoz a gyermekéért? Anyák napján köszöntsünk minden csodálatos édesanyát!

Manapság mást jelent édesanyának lenni, mint szüleink vagy nagyszüleink idejében volt. Nemcsak azért, mert egyrészt vannak, akiknek rögös út vezet addig, amíg megtalálják azt a társat, akivel el tudják képzelni, hogy leéljék egész életüket, és belevágnak a családalapításba, hanem másrészt azért is, mert számtalan olyan kihívással kell szembenézni az úton, amelyhez rengeteg kitartás, hit, remény és áldozatkészség szükséges.

Anyák napján virággal, süteménnyel, egy kedves rajzzal vagy csupán egy kedves öleléssel is megköszönhetjük édesanyánknak az életet, amelyet tőle kaptunk.

Az élet csodája a mai rohanó és nehézségekkel teli világban még nagyobb érték, valójában megfizethetetlen! Sem pénzen, sem idő révén nem megvásárolható. Ha egy nő és egy férfi megkapja azt a kegyelmet Istentől, hogy édesanyává, szülővé válhat, az a legnagyobb, szavakkal sem kifejezhető kegyelem és áldás egy egész életen át.

Az újszülött gyerek csodája minden emberi szívet meglágyít, és olyan lelki ajándékokkal örvendezteti meg a szeretteit, amelyet csak akkor érthet meg nő és férfi egyaránt, ha szeretett gyereke rámosolyog, és látja őt nap mint nap, mennyire boldog.

ANYÁNAK LENNI NEMCSAK A LEGCSODÁLATOSABB DOLOG A VILÁGON, HANEM SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ ÉLETKÜLDETÉS.

Csak az értheti meg, aki egyszerre éli át a végtelen boldogságot és örömet, az élethosszig tartó aggódást, és a "belőlem lettél érzését". Amikor egy édesanya belefeledkezik a gyereke mosolyába, a huncut kacajába és a morcos, de mégis szerethető nézésébe, megszűnik a világ körülötte. Szeretet és nyugalom járja át egész lényét.Forrás: Origo

Erről is tudnia kell