Kiállításra készülnek a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

május 12 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Pénteken, azaz ma délután a Nemzeti Művelődési Intézet hímzés és tojásfestés Szakkörén készült alkotásokból nyílik tárlat a Nicolas Schöffer Gyűjteménybenben. A kiállításon ráadásul – fotókon keresztül – a műhely életébe is betekintést nyerhetnek majd a látogatók.

A tavalyi évben Kalocsai Múzeumbarátok Köre is jelentkezett a Nemzeti Művelődési Intézet felhívására, melynek eredményeképp két szakkör indulhatott el városunkban szeptemberben, melyekhez az intézet az alapanyagok és a szükséges eszközök mellett videós segédletet is nyújtott.

A foglalkozások 5-5 fő részvételével zajlottak, azonban mint Kripta Istvánné szakkörszervező a Kalocsa TV-nek elmondta, voltak bekapcsolódók – az állandó résztvevők mellett az ő munkáikat is megtekinthetjük majd a ma délután nyíló kiállításon, melynek – akárcsak maguknak a foglalkozásoknak – a Schöffer-gyűjtemény ad majd otthont.

A kiállítás megnyitójára 17 órakor kerül sor. A tárlatot Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg, köszöntőt mond Romsics Imre múzeumigazgató.


Forrás: Kalocsa TV

Erről is tudnia kell