A következő négy évben is Romsics Imre vezetheti a Viski Károly Múzeumot – Egyhangúlag szavazott megbízásáról a képviselő-testület

A következő négy évben is Romsics Imre vezetheti a kalocsai Viski Károly Múzeumot, minderről december 14-én, csütörtökön tartott ülésén döntött a képviselő-testület.

A 2023. október 26-i ülésén döntött arról a városi önkormányzat, hogy pályázatot ír ki a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatói pozíciójára, melyre a múzeumot 1993. április 1-től vezető Romsics Imre néprajzkutató, muzeológus, az intézmény igazgatója jelentkezett. 

A december 14-i testületi ülésen pedig a grémium megbízta Romsics Imrét 2024. január 1-jétől 2028. december 31-ig a múzeum vezetésével.

A pályázat kiírását az indokolta, hogy a múzeumot 30 éve sikeresen vezető Romsics Imre pályázaton elnyert igazgatói megbízása 2023. december 31-én lejárt. A múzeumvezetői pályázatok különlegessége, hogy ilyen esetben a szakminiszter állásfoglalását is ki kell kérni, a testület csak ennek a megérkezését követően dönthet a kérdésben. Az ülésen dr. Filvig Géza polgármester ismertette a minisztérium állásfoglalást, amely a pályázó érdemeinek felsorolása mellett Romsics Imrét egyértelműen javasolta kinevezni az intézmény élére. A nyílt ülésen meghozott, egyhangú szavazással egy időben a polgármester további sikeres munkát kívánt Romsics Imrének és a múzeum munkatársainak. 

 

Erről is tudnia kell