Hartán kegyeleti okból elmaradt az Őrült Hajók pénteki P. Mobil koncertje – Kezdés előtt elhunyt a zenekar hangtechnikusa

augusztus 12 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
A hartai Duna-parton tegnap 21 óra körüli időben nem várt tragédia történt: miközben az est nagy fellépője, a P. Mobil már a színpadot rendezte be, szinte minden adott volt a koncert megkezdéséhez, az együttes hangtechnikusa hirtelen rosszul lett, és hiába volt a gyors, defibrillátoros újraélesztési kísérlete, a 74 éves férfi a helyszínen elhunyt. Körülbelül ezzel egy időben helyezték ki a „Rendezvény megtelt” táblát is a Duna-partra vezető hídra, ugyanis a szervezők szerint az engedélyezett létszám ekkor már elérte a 900 főt. A P. Mobil zenekar megrendült tagjai a koncertet kegyeleti és technikai okból nem tartották meg, előbbi okból a fellépést az estet záró ABS zenekar is lemondta. Aki a helyszínen tegnap nem kapta vissza a 3500 forintos napi belépőjegy árát, az ma 16 óráig e-mailben – a karszalag olvasható lefotózásával és a számlaszáma megadásával – visszakérheti.

Az esetről Szöllősi Rafael, mint a főszervező Hartaért Alapítvány elnöke adott tájékoztatást.

„Péntek este 20:30 órától már folyamatosan áramlott a tömeg a hartai Duna-partra, a P. Mobil koncertje a várakozásunknak megfelelően vonzotta a látogatókat. A zenekar ekkor már javában rendezte be a színpadot, és 21 óra körül már közel minden adott volt ahhoz, hogy a zenészek a behangolást követően a húrok közé csapjanak.

Sajnos nem ez történt, miközben a szervező kollégáim a 900 fős létszámkorlát miatt éppen kitették a „Rendezvény megtelt” táblát a fahíd sportpálya felőli feljárójánál, azt a hírt kaptam: munka közben rosszul lett a színpadot berendező, illetve a hangosításért felelős hangtechnikus. Mire oda értem, már az egészségügyi személyzet megkezdte a defibrillátoros újra élesztést. Egyéb beavatkozások is történtek, de sajnos hiába küzdöttek a 74 éves férfi életéért úgy 35-40 percig, ő a helyszínen elhunyt.

Az eset mindenkit nagyon megrendített, így természetesen elfogadtuk a P. Mobil döntését, hogy a koncertet kegyeleti és technikai okból is lemondják. A P. Molbit az ABS zenekar váltotta volna a színpadon, de mivel őket is sokkolta az eset, nem vállalták a fellépést.

A szomorú bejelentést követően az egész napos beléjegyet váltóknak a helyszínen visszafizettük a jegy árát, a 3500 forintot, nyugdíjasoknak a 2000 forintot, de ma, azaz augusztus 12-én, 16 óráig azt is vállaljuk, hogy aki a karszalagját olvasható módon lefényképezi és beküldi a mail-címünkre a számlaszámával együtt, annak visszautaljuk a  belépőjegy árát.
Jegyvisszaváltással kapcsolatos információk az Örült Hajók Fecebook oldalán találhatók.

Tegnap este a hír hallatán úgy 150-200-an távoztak, akik maradtak, azok halk zene mellett beszélgettek, iszogattak, de hangoskodás, tánc az ismertetett ok miatt nem volt.
Ma viszont az eredeti program szerint folytatódik az Őrült Hajós Versenye, reméljük, ez a sajnálatos eset a mai folytatást már alapvetően nem zavarja”
– monda Szöllősi Rafael főszervező.

Jegyvisszaváltással kapcsolatos információk: Örült Hajók Fecebook oldal!

Erről is tudnia kell