Szeptembertől iskolás csoportokat is fogad a fűszerpaprika kiállítás

Szeptembertől iskolás csoportokat is fogad a Kalocsa Aranya – a fűszerpaprika című kiállítás az Érsekkert bejáratánál lévő épületben. Az előre bejelentett látogatók számára a zárva tartás alatt is kinyit a gyűjtemény.

Városunkban egy hiánypótló, állandó kiállítás nyílt a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál társprogramjaként. A tárlat főszereplője az egyik hungarikomunk, a kalocsai fűszerpaprika. 

A múzeumi darabok időrendi sorrendbe szedett láncolatával a paprikatermesztés és feldolgozás-, a kapcsolódó tudományos kutatás történetét, tárgyi emlékeit és a fűszerpaprika őrlemény készítésének házi és nagyüzemi technológiáját mutatják be. A tárlat vitrinekbe rendezett relikviáinak magyar és angol nyelven történő prezentációját hatalmas térképrészletek, leírások és kisfilmek teszik teljesebbé.

Az épület kétszintes, az emeleten kimondottan a fiatalabb korosztály számára lett kialakítva a kiállítás. Az előre bejelentett látogatók számára a zárva tartás ideje alatt is kinyit a gyűjtemény. A részletekről Romsics Imre, a Viski Károly Múzeum igazgatója nyilatkozott a Kalocsa Televíziónak.

 

Erről is tudnia kell