Gyermekprogramokkal indult a Kalocsai Ünnepi Könyvhét – A hét többi napján sem marad előadás nélkül a kultúrakedvelő közönség

június 07 2024
Óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló programokkal indult a Kalocsai Ünnepi Könyvhét a sétálóutcában hétfő délelőtt. Bár az időjárás megtréfálta a rendezvényt, és a nap második felében a Kalocsai Színház adott helyet a műsoroknak, de ez a fergeteges hangulatot nem befolyásolta.

Kora délelőtt még kegyes volt az időjárás. A borongós idő ellenére megtelt gyerekekkel a színpad előtti tér. Több városi óvodából és iskolából érkeztek kicsik, hogy a könyv ünnepének együtt örüljenek. Az idei Ünnepi Könyvhetet Vörös Katalin, a Kancsimesék szerzője nyitotta meg, majd a Székhely Óvoda Cica csoportosainak műsorát láthatták a résztvevők. 10 órától a Grimask Színház  előadásában a "Nem félünk a farkastól" című darabbal várta az óvodásokat Komor László bábművész.

A gyerekek vidám kacajjal köszönték meg az előadást.

A gyerekprogramokat a felnőtt közönség számára szervezett  színdarab követett, amelynek a kamaraterem adott helyet. A hét többi napján sem marad műsorok nélkül a kulturakedvelő közönség. 

A kalocsai színház bejáratát és előterét a könyvhét alkalmával meghirdetett rajzpályázat alkotásai díszítik. Itt láthatóak a legszebbnek ítélt munkák is.

Erről is tudnia kell