Elindult az erőltetett menet

augusztus 16 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Augusztus 13-án, Tóth Csaba játékvezető sípjelére is megkezdődött a 2023/2024-es bajnoki évad őszi szezonja az Anda Kalocsa FC vármegyei első osztályban szereplő csapata számára, ráadásul a régi rivális borvárosi alakulat otthonában, ahol sajnos 1-0-s vereséget szenvedtünk a Kiskőrösi LC felújított stadionjában.

Hiába bizakodtak az örök optimisták a megvívott előkészületi találkozóink eredményeinek birtokában, hiába könyörögtünk Fortunának, álljon mellénk jelenlegi helyzetünkben, hiába voltak helyzeteink, hiába nem volt gond az akarással: az “Anda” vasárnapi teljesítménye csak ahhoz volt elegendő, hogy egy elviselhető arányú, ám annál bosszantóbb vereséget szenvedjen Petőfi szülővárosában.
Igaz, az ellenfél sem volt rutinosabb, nem képviselt nagyobb játékerőt, de talán Márton edző jobban tudta csapatát motiválni vagy fanatizálni.

Szépen faragtak ugyanis bennünket a hazaiak a találkozó során, ám az ő szemszögükből csupán férfiasan keményen játszottak, azaz nem féltették a lábukat az összecsapások során.

Mint már említettük, az akarással nem volt baj, ám ennek ellenére csak a két tizenhatos közti területen zajlott a játék - a kapuk alig forogtak veszélyben, sok volt az eladott labda, a rossz passz, és ekkor a publikum inkább elképzelés nélküli játékot, mint tudatosan felépített focit láthatott a remekül előkészített pályán.
Talán így jellemezhető az első húsz perc játéka, amikor veszélyes helyről, a 16-os “körtéjéből” szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes. A leállított labda mögé Amin állt oda, aztán, mint  Détári fénykorában, mesteri módon, Vatai kapujának jobb felső sarkába lőtte a labdát (1-0).
Percekre rá, majdnem ő volt a főszereplője a Kalocsa egyenlítési lehetőségének is. Ezúttal röviden elpasszolt hazafelé egy labdát, amellyel Varga Stefano léphetett ki a kőrösi kapu felé, ám a kiinduló hazai hálóőr mellett csak az oldalhálóba bombázta a játékszert.
A félóra végén debütáló újoncunk, Tóth Kristóf lábában is benne volt az egyenlítés, ám bődületes erejű átlövését Pszota kapus hatástalanította.

A fordulás után nagyon akarta az egyenlítést a Kalocsa - többször is veszélyes helyekről végezhettünk el pontrúgást, ám az a fránya egyenlítés nem akart realizálódni. Tóth Levi, majd öccse Kristóf és Farkas Szabi is ígéretes pozícióból próbálta meg bevenni a vendéglátók kapuját, ám az egyenlítés csak nem akart sikerülni. Sőt, a mérkőzés finisében “Szalámi” is feléledt Csipkerózsika álmából, amikor háromszor egymásután is veszélyeztetett ígéretes helyzetben, de a góllövéssel ezúttal adós maradt.
Ezzel az előző szezon utolsó és utolsó előtti helyezettjének csatáját a hazai csapat nyerte, akiket úgy éltettek a szurkolói, mintha bajnokságot nyertek volna.

Folytatás augusztus 19-én, szombaton hazai környezetben,

amikor majd a Tiszakécskei LC II. gárdáját fogadjuk, 17:30 órai kezdéssel.

Helyszín: Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont centerpályája.

Jöjjön mindenki, szurkoljuk ki együtt csapatunk sikerét, amely úgy kell csapatnak és szurkolónak egyaránt, mint éhezőnek egy falat kenyér!

Kiskőrösi LC - Anda Kalocsa FC 1-0 (1-0)
200 néző, vezette: Tóth Csaba
Kalocsa: Vatai A.-Tamás B., Rideg L., Rábóczki R.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M. (Katus Z.)-Tóth K.-Farkas Z., Farkas Sz., Matos M. (Bányai E.) - Varga S. (Monori M.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Amin Ádám (1-0) a 20. percben.


Forrás: Tamás Ferenc

 

Erről is tudnia kell