Településfejlesztési díjat kapott Kalocsa – A korábbi laktanya területének újrahasznosításával és új inkubátorház kialakításával nyert a város különdíjat

A korábbi laktanya területének újrahasznosításával és új inkubátorház kialakításával a Településfejlesztési Szövetség Barnamezős rehabilitáció különdíját kapta meg Kalocsa városa. Az országos településfejlesztési elismerések budapesti ünnepélyes díjátadóján Kalocsa városát Simon Zoltán alpolgármester képviselte.

Harmadik alkalommal hirdette meg a Településfejlesztési Szövetség a példaértékű településfejlesztési tevékenység elismerésére létrehozott pályázatot, melyre bármelyik hazai önkormányzat, vagy közösség nevezhetett egy-egy befejezett projekttel. Kalocsa Város Önkormányzata két elkészült projektet adott be a felhívásra, melyek közül az egyikért Simon Zoltán alpolgármester vett át különdíjat Budapesten.

Örömmel jelentem be, hogy a mai napon az Iparterület fejlesztése Kalocsán és az Inkubátorház kialakítása Kalocsán elnevezésű projektünk a szakmai zsűri döntése alapján a városok között elnyerte az idei év Barnamezős rehabilitáció különdíját!- írja Simon Zoltán a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Óriási megtiszteltetés volt Nagy Gyulától, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusától átvenni az elismerést. Köszönöm a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály munkatársainak a kimagasló munkát, amit Kalocsa fejlesztése érdekében végeznek!"

- olvasható a posztban.

Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Kalocsa Város Önkormányzata a korábbi laktanya területének újrahasznosításával és új inkubátorház kialakításával egy olyan kombinált beruházást valósított meg, mely ötvözi a körkörös gazdasági elveket és a vállalkozásfejlesztésben és -ösztönzésben is élen jár. A projekt emellett az országos területfejlesztési koncepcióba is illeszkedik, hiszen előre tekintő gondolkodással kapcsolódik a Kalocsa-Paks Duna-híd fejlesztéséhez.

Az országos szintű szakmai rendezvényre Boromisza Viktor, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály vezetője és Viola Szilvia városfejlesztési ügyintéző is elkísérte az alpolgármestert. 

Erről is tudnia kell