Július 1-jén, szombaton VIII. Motoros Vezetéstechnikai és Családi Nap az Érsekkertben – Egy kiváló program, nem csak motorosoknak

Már megszokhattuk, ha a Kalocsai Kék Lovagok Rendészeti Motoros Egyesület (Blue Knights LE MC) nevet látjuk, akkor az kiváló szervezéssel, színes programokkal párosul, nem csak motorosokra, motorokra hangolva. Minden valószínűség szerint így lesz ez július 1-jén, szombaton is, amikor szakítva a hagyománnyal, ezúttal nem a volt szovjet repülőtéren, hanem Kalocsán, az Érsekkertben rendezik meg a VIII. Motoros Vezetéstechnikai és Családi Napot, amelynek az IPA Baráti Találkozó és Főzőverseny a társprogramja. A program részleteiről június 19-én, hétfőn a KIKK épületében tartottak sajtótájékoztatót.

A teljesség jegyében rögtön az elején leszögezzük, hogy az esemény sikeréhez társrendezőként Kalocsa Város Önkormányzata két cége, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK), valamint az infrastrukturális hátteret biztosító Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. is nagyban hozzájárul.

A hétfőn délelőtt megtartott sajtótájékoztatót Zsikó Zoltán, a KIKK igazgatója nyitotta meg, aki jelezte, hogy feleségével hobbimotorosként maga is motorkerékpárral érkezik a találkozóra. A cégvezető elsőként Eperjesi Györgyöt kérte fel, hogy ismertesse a programot.

A motoros egyesület elnöke elmondta:

Amikor a VIII. találkozó megszervezése felvetődött, elsőként dr.Filvig Géza polgármester urat kerestem fel, hogy az esemény időpontjáról és annak lehetséges új helyszínéről, az Érsekkertről tárgyaljunk. Polgármester úr készségesen állt a kérdéshez, a jobb megközelíthetőség, a nagyobb látogatottság, a kulturáltabb körülmények biztosítása érdekében ingyenesen felajánlotta az Érsekkertet, továbbá azt is, hogy a nagyrendezvény megtartásához a város cégei is segítséget nyújtanak.”Mint a folytatásban elhangzott:

a motoros programok mellett számos koncert, előadás és érdekes bemutató várja a családokat, amelyeknek a legkisebb tagjaira is gondoltak.


Forrás: Zsiga Ferenc


Az eseményen a helyi életmentőknek gyűjtenek adományokat, hogy a szervezet a jövőben még több embernek tudjon segítséget nyújtani.

Az elnök szerint a találkozó látogatottságát, színvonalát bizonyosan emeli majd, hogy ahhoz a motorosok mellett idén először a rendvédelmi szervek volt és jelenlegi munkatársait nemzetközi szinten tömörítő IPA Kalocsai Szervezete is csatlakozik.

Eperjesi György a továbbiakban a cikket záró plakáton látható programot részleteiben is ismertette.

Az elnök a sajtótájékoztatót követő interjúban szólt arról, hogy a Pest környéki motorosok egy csapatban jönnek majd Kalocsára. A túra reggel hétkor indul a Helsinki út 108. alatt található MOL benzinkúttól, a motorosok várhatóan fél tízkor érnek Kalocsára. A KRESZ-szabályokat betartva halad majd a konvoj, azaz 80-90-es utazótempót tartva, így aki kisebb, például 125-ös géppel indul, az is „lépést” tud majd tartani  a csapattal. A már említett vezetéstechnikai oktatás mellett lehetőség lesz megismerni – többek között – a Brixton és a Malaguti legújabb modelljeit, sőt, a résztvevők a helyszínen néhány motort ki is próbálhatnak. Ugyan a gyerekek menet közben nem használhatják, de azért felülhetnek majd a motorokra. A helyszín adottsága miatt ezúttal valóban a lassú tempót igénylő vezetéstechnikáé lesz a főszerep, ami ráadásul nagy hanghatással sem jár. A belépés és a programok mindenki számára ingyenesek – zárta a tájékoztatóját az elnök.

Eperjesi Györgytől az IPA Kalocsai Szervezete képviseletében megjelent Ridegné Pesti Anita vette át a szót.

Az elnökhelyettes elmondta:

Az IPA részéről az alapgondolat az, hogy nagyon sok éven át elsősorban az IPA külföldi kapcsolatait ápoltuk, de eljött az ideje, hogy a hazai társszervezetekkel is erősítsük a kapcsolatunkat. Éppen ezért idén a magyarországi társszerveket szólítottuk meg. Az országban lévő 35 IPA szervezetet hívtuk meg a baráti találkozóra és főzőversenyre. Nyolc szervezet a meghívásunkat elfogadta. Természetesen meghívtuk a helyi ügyészség, bíróság, büntetés-végrehajtás munkatársait is. Legnagyobb örömünkre az invitálást mindenki elfogadta, így ezek a szervezetek is várhatóan népes társasággal képviselik majd magukat. A célunk a jó hangulaton túl az, hogy a különböző rendvédelmi szervek munkatársai megismerjék egymást, erősödjenek a kollegiális, baráti kapcsolatok, és a civil szféra felé is mind jobban nyissunk.  Örömünkre a rendezvény fővédnökségét dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok úr, a vármegye rendőrfőkapitánya vállalta” mondta Ridegné Pesti Anita.


Forrás: Zsiga Ferenc


Újságírói kérdésre válaszolva Eperjesi György kifejtette: a motoros találkozó nem titkolt célja, hogy a motorosok és a közlekedés többi résztvevője, elsősorban az autósok közötti, valljuk be, esetenként nem súrlódástól mentes kapcsolatot javítsa, a kulturált és biztonságos közlekedést szolgálja.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Erről is tudnia kell