Schmidt Rajmund vármegyei romaügyi főkoordinátor kinevezést kapott

május 07 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Sztojka Attila romaügyekért felelős kormánybiztos Schmidt Rajmundot, Kalocsa Város Képviselő-testülete egyik legaktívabb tagját kérte fel a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) Bács-Kiskun vármegyei főkoordinátori feladatainak ellátására.

Schmidt Rajmund a megbízólevelét 2023. május 3-án vette át. A képviselő megköszönte a bizalmat és felelősségteljes munkát ígért a kormánybiztosnak. A főkoordinátor feladata, hogy a CIKÖSZ alapszabályának és az elnökség döntésének megfelelően képviselje a vármegyében élő cigányságot, koordinálja a szakmai és politikai munkát. A főkoordinátor közvetlenül a régiós főkoordinátornak és az Elnökségnek tartozik beszámolási kötelezettséggel, a vármegyére vonatkozó feladatokat a régiós koordinátortól és az elnökségtől kapja.


A kormánybiztos ugyan ezen alkalommal Kecskemét és térségének romaügyi koordinátori feladatainak ellátására a kecskeméti Oláh Jánosnénak és Kállai Ritának adott megbízást. Az eseményen részt vett a 3. számú választókörzet romaügyi képviselője, a kalocsai Sztojka István.

A kormánybiztos az ünnepi esemény alkalmával aláhúzta: a felkéréskor kiemelten fontosnak ítélte meg, hogy olyan személyek segítsék a koordinátori feladatokban, akik a kormány politikájával azonosulni tudnak, és a Fidesz-KDNP frakció romapolitikáját hitelesen képviselik.

Erről is tudnia kell