Már az induláskor rekordösszegű volt a jótékonysági bevétel a Kék Madár Fesztiválon

A kulturális programdömping még nem ért véget, csatlakozz Te is a jótékonysági akcióhoz, hiszen: cseppenként telik meg a tenger.

A pénteken 17 órakor, a Városi Galériában megrendezett nyitóünnepséggel elkezdődött Kalocsa hagyományos jótékonysági kulturális seregszemléje, a XXXII. Kék Madár Fesztivál háromnapos műsorfolyama. A kiállítóteret zsúfolásig megtöltő, több száz fős közönség előtt Lakatos György, a Kék Madár Alapítvány atyja bejelentette: tavaly a fesztivál hete előtt 2,5 millió forint volt a kitűzőkből befolyt jótékonysági bevétel, ami az idén, ugyan ebben az időszakban 3,4 millió forint. Ennek köszönhetően míg 2023-ban 45 beteg gyermeket támogattak, idén 75 gyógyulásához nyújtanak segítséget a KALOhírek szerint.

A kulturális programdömping még nem ért véget, ugyanis ma, vasárnap délelőtt Szabó Balázs bandája játszik majd a Sétálóutcában.
Délután öt órakor a Budapest Bár lép fel, Kis Tibivel és Lovasi Andrással és Behumi Dórival.
Este a templomban a Concerto Budapest ad koncertet Keller Andrással, Mozart műveiből.
Műsoron lesz a Figaro házassága nyitánya, az A-dúr zongoraverseny Érdi Tamással, valamint a 35., közkeletű ragadványnevén „Haffner” szimfónia – ez lesz a fesztivál záró koncertje.

Erről is tudnia kell