Késsel fenyegetve rabolta ki a 14 éves sértettet

április 26 2024
Szerző
Zsiga Ferenc
Kést rántott és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követni kezdte, majd egy elhagyatott utcában odalépett hozzá, kést rántott és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját.

A vádirat szerint a helybéli férfi - az ügy vádlottja - 2024. március 8. napján az esti órákban Jánoshalmán követni kezdte az éppen edzésről hazafelé tartó sértettet.

A vasúti aluljáróból felérve az elkövető odalépett a gyerekhez, megszólította, majd egy kést rántott elő és azt a sértett jobb keze hüvelykujjához nyomta. A vádlott közben a másik kezével ráfogott a sértett kezében lévő telefonra, és azt kiabálta, hogy „add ide a telefont, vagy megszurkállak".

A sértett két kézzel erősen szorította a telefonját, azonban amikor a férfi a késsel megvágta az egyik ujját nagyon megijedt és átadta a 60.000 Ft értékű mobiltelefonját a támadójának, aki azzal a helyszínről elfutott.

A sértett a rablás során nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit fél órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a sértettől elrabolt mobiltelefont, amit a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A csatolt, a rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképen a rablás helyszíne látható.Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 

Erről is tudnia kell