Hatalmas érdeklődés övezte az idei sportbált – számos díj és elismerés talált gazdára a jeles eseményen

február 09 2024
Három év után ismét hagyományos módon, a Városi Sportcsarnokban tartott bál alkalmával díjazták és ünnepelték városunk legkiválóbb sportolóit és sportegyesületeit. A február harmadikán megrendezett jeles eseményen megtelt a küzdőtér és a lelátó, a díjak átadását követően pedig éjszakába nyúló mulatság vette kezdetét.

A vendégeket, sportolókat, sportbarátokat és vezetőket elsőként dr. Filvig Géza köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ismét megrendezhetik a sportbált a Városi Sportcsarnokban. A polgármester felidézte, milyen kihívások és nehézségek szabtak eddig gátat, hogy megszervezzék ezt a jeles rendezvényt, melyek városunk sportéletére is hatással voltak.

A polgármester beszédében az elmúlt időszak megvalósult fejlesztéseire is felhívta a figyelmet, megköszönve a sportegyesületekkel való közös munkát, együtt gondolkodást, és azt az erőfeszítést, amelyet a helyi sportéletért tesznek közösen.

Ezt követően Schmidt Rajmund, az Gyermek-, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke vette át a szót, aki a megjelentek köszöntése után rámutatott, hogy az elmúlt években is szerettek volna méltó módon megemlékezni és köszönteni városunk sportolóit, amelynek az Érsekkert adott otthont.

Schmidt Rajmund köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, illetve a sportbizottságnak, majd kiemelte: az elismerés adjon erőt és kitartást a sportolók további fejlődéséhez, hiszen 2024-től új lehetőségek előtt állunk, köszönhetően a hamarosan átadásra kerülő Duna-hídnak.

Ezt követően elsőként az oklevelek átadására került sor, melyet dr. Filvig Géza polgármester, Simon Zoltán alpolgármester és Schmidt Rajmund, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke adott át, majd a kupák és serlegek is gazdára találtak, végül az év sportolóinak és sportcsapatainak nyújtották át a díjakat, illetve a Kalocsa város legeredményesebb edzője címet is átadták. 

A Kalocsa TV beszámolóját itt láthatják:

Erről is tudnia kell