Veretlenül bajnok a pataji tizenegy

június 09 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Akárcsak egy szezonnal előtte a Foktő, idén a Dunapataj is megismételte veretlen bajnoki menetelését a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában, ahol pazar teljesítményt nyújtottak Bálint edző tanítványai.

1. Dunapataji KSE 24    19    5    0   86-18   62

A fenti 86 százalékos csapatteljesítmény, remek 86-18-as gólkülönbséggel is társult, amely mérkőzésenként 3,6-os rúgott és csupán 0,75-ös kapott gólátlaggal párosult.

A csapat házi gólkirályi címét, évek óta ügyeletes gólfelelősünk, Németh László hódította el, 21 remekbe szabott találatával, a 14 gólt jegyző Botykai Levente és a 12 találatig jutó Knodel Zoltán előtt.

Néhány “Leg”, a csapat bajnoki szerepléséről: A Pataj, a Dunavecsének rúgta a legtöbb gólt egy mérkőzésen szám szerint tizenkettőt-, míg a Szakmárral, a Szentmárton SE-vel, az Apostaggal, az Uszóddal és a Bátyával is remizett a bajnokság során. Igaz, hogy a gárdák a közvetlen élmezőny legjobb csapatai (-A szerk.) A pataji tizenegy többször is kapott büntetőrúgást a huszonnégy találkozója során, amelyet zömében a szellőléptű csatáruk, Németh Laci harcolt ki.

Az idei bajnokról tudni kell, hogy mérkőzései nagy részén élvezetes, lüktető játékkal megspékelt, látványos focit játszott, amely Bálint edző szakmai munkáját dicséri. Akik figyelemmel követték a Pataj csapatának taktikusan felépített, tudatos focit játszó csapatát, azok igazolhatják, hogy zömében ilyen produkciót lehetett látni Takács Gyuriéktól a pályát. A srácok töretlen győzni akarással léptek minden találkozójukon pályára, miközben igyekeztek az edzőjük által preferált, rövidpasszos “háromszögeléses” focit játszani, amellyel szinte mindig meglepték ellenfeleiket. Teljesítményükkel is alátámasztották, hogy teljesen megérdemelten hódították el a bajnoki címet.

Pataji színekben 29 játékos lépett pályára a bajnoki küzdelmek során: Mikóczi Zoltán, Sztakó Zsolt, Takács György, Molnár András, Szigeti Richárd, Bévárdi Pál, Kovács Dániel, Németh László, Pergel Miklós, Mészáros Csaba, Kutus Erik, Szalai László, Hangya Ervin, Allgeier Péter, Botykai Levente, Tardi László, Knodel Zoltán, Bárányos Tamás, Nagyapáti József, Bajusz Róbert, Szabó Viktor, Kutus Edvin, Malomsoki Gábor, Balogh István, Sárkány Zoltán, Musza Attila, Szabó András, Torják Erik, Bálint Milán.
Edző: Bálint Milán

A csapat korelnöke a 44 éves Balogh “Pityuka” István, míg a legfiatalabb játékosa Malomsoki Gábor a maga 18 évével.

 

Erről is tudnia kell