Rendőrségi Nyílt Nap Kecskeméten

május 12 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény a Bűnügyi Technikai Osztály munkatársainak kutyás bemutatója volt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága - a vármegyei Bűnmegelőzési Osztály, a Bűnügyi-Technikai Osztály, a Közterületi Támogató Alosztály, a Kecskeméti Rendőrkapitányság toborzó tisztje és a Készenléti Rendőrség munkatársai - 2023. május 11-én 9 óra és 13 óra között a kecskeméti vasútállomás melletti parkban nyílt napot rendezett.

Az eseményre érkezők beszélgethettek a bűn- és balesetmegelőzési szakemberekkel, megtekinthették a szolgálati gépkocsikat, valamint az egyenruhások által használt fegyvereket és kényszerítő eszközöket. A rendőrök beszéltek a biztonságos kerékpározás szabályairól, illetve a bátrabbak felpróbálhatták a „részeg szemüveget".

A tanév során már megtanult alapvető közlekedési szabályokat egy ügyességi pályán, kisebb gokartokat vezetve gyakorolhatták a látogatók.


A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény a Bűnügyi Technikai Osztály munkatársainak kutyás bemutatója volt, amelyben a rendőrkutyák kábítószer-keresést és elfogást demonstráltak. A gyerekek feszülten figyelték az eseményeket, majd tapssal köszönték meg a rendőrök és kutyáik akciódús előadását.

Forrás: police.hu

Erről is tudnia kell