Kalocsa belterületén 50 helyett 135-el hajtott – Érkezik a 300 ezer forintos csekk

július 19 2023
Címkék
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2959-en lépték át Bács-Kiskun vármegyében; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak. Két olyan sofőrt is bemértek a rendőrök, akik 300.000 forintos közigazgatási bírságra számíthatnak. Egyikőjük Kalocsa belterületén 50 km/h óra helyett 135 km/h-val közlekedett; egy másik autóvezető pedig Kecskeméten döntött kétes rekordot: ő 50 km/h helyett 143 km/h-val vezette a kocsiját. A kalocsai szabálysértő a felvétel tanúsága szerint egy sötét színű Volkswagen Golffal száguldott.

Harminchét sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük öten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten összesen ötvennégy karambol történt: kilenc súlyos és hat könnyű sérüléssel járt, további harminckilenc esetben anyagi kár keletkezett. A közúti balesetekben összesen tizennyolcan sérültek meg. Halálos baleset nem volt.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2023. július 12-én 16 órakor igazoltattak egy sofőrt, aki egy tehergépjárművel közlekedett. Az intézkedés során kiderült, hogy az 59 éves dabasi férfi a vezetés megkezdése előtt alkohol tartalmú italt fogyasztott, ezért előállították. A hiteles légalkohol-mérő készülék eredménye igazolta az ittas vezetés gyanúját, ezért a sofőr vezetői engedélyét bevonták, és ellene büntető feljelentést tettek. A férfit másnap 13 órakor hallgatták ki ittas vezetés gyanúja miatt, de továbbra is szabadlábon védekezhetett. Alig két óra múlva aztán a szolgálatban lévő járőr megállított egy személygépjárművet, amelyet a dabasi gyanúsított vezetett. A férfi ismét ittasnak bizonyult, de ekkor már vezetői engedélyét sem tudta bemutatni, hiszen azt tőle előző nap elvették. A férfi ellen az újabb jogsértések miatt büntető- és szabálysértési eljárás indult, és az egyenruhások őrizetbe vették.Forrás: police.hu

Erről is tudnia kell