Edzőmeccsek a felkészülés jegyében

július 21 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Közeleg a bajnoki rajt, a csapatok már türelmetlenül várják a startvonalon állva a jelet adó pisztoly eldördülését. Szinte minden bajnoki osztályban augusztus hónapban már elkezdődik a pontvadászat a szurkolók örömére, de az edzőmérkőzések tapasztalataiból tudnak az edzők és szakvezetők messzemenő következtetéseket levonni.

Az előkészületi mérkőzések ugyanis számos tapasztalatot tartogatnak - megmutatkoznak egy gárda erényei, de a hibái is. És ez még annak ellenére is így van, hogy ezen időszakban aligha lehet kirobbanó formát elérni. Ennek ellenére a szurkoló már annak is örülni tud, ha a csapata felismeri és alkalmazza a széleken vezetett támadások fegyverét, miközben kezdenek kialakulni a csapat valóságos súlypontjai is, ha úgy tetszik, a “labdaelosztó központok”, amelyek vezérletével rohamra indulhatnak a támadók. Az erőnlétnek aligha lehetünk hiányában, ha ideális létszámban zajlik majd a felkészülés, igaz, van egy kis időnk arra is, hogy “tüdőre” is tudjunk edzeni.

A környékbeli csapatok edzőmérkőzéseinek eredményei:

Dusnok KSE - Katymár 10-1 (5-1) gólszerzők: Bolvári Z. 4, Rónai A. 4, Novatnik G.1, Pécsy E. 1, illetve Nagy Z.

Bátya SE - Főnix SE Foktő II. 6-1 (3-1) gólszerzők: Szabó I. 2, Soós P. 1, Fekete M. 1, Kasi R., Harangozó D., illetve Török M.

Dunapataj - Akasztó II. 3-5 (1-2) gólszerzők: Botykai L., Pergel M. 2, illetve Suhajda G. 2, Tóth S., Kósa B., Patai D.

Uszód KSE - Főnix SE Foktő II. 16-1 (8-1) gólszerzők: Kiss B. 4, Romsics P. 2, Kiss J. 2, Medovi A. 3, Katus Z. 2, Vinkó B. 1, Vinkó M. 1, Borsos T. 1, illetve Csesznók I.

 

Erről is tudnia kell