Jakab napi falunap a fajszi Duna-parton

július 25 2023
Szerző
Illés György
Múlt szombaton, a helyi hagyományok szerint Szent Jakab napjához időzítve tartották Fajsz falunapját, amely korán reggel horgászversennyel indult a Cigánygödörnél, délután három órakor fociderbivel folytatódott, majd a délután négy órai megnyitón átadták a település kitüntetéseit. Ezt követően változatos programsor vette kezdetét, amelyre az esti koncert után hajnalig tartó retró disco tette föl a koronát.

A három órakor kezdődő kispályás labdarúgó mérkőzés után, négy órakor kezdődött a falunap megnyitója, amelyen Jánosi Mária polgármester asszony mondott köszöntőt, majd átadta a település kitüntető díjait.Forrás: Illés György


• Fajsz Község Egészségéért Kitüntető Díjat kapott Gazdag Alinka védőnő.

• Fajsz Község Oktatásáért Kitüntető Díjat vehetett át Richter Mátyásné.

• Fajsz Község Sportjáért Kitüntető Díjjal ismerték el Benke Ferenc munkásságát.

• Fajsz Község Közszolgálatáért Kitüntető Díjat vett át Fegyvári Gábor.
Forrás: Illés György


A díjak átadása után a Szilas Hagyományőrző Néptánc Egyesület kétrészes műsora következett, amelyet félidőben Rózsás Viki zenés interaktív gyermekműsora szakított meg. A kicsiket emellett többféle kísérőprogram – légvár, arcfestés, csillámtetoválás – és népi fajátékokkal berendezett játszótér várta.

Este hattól a Showder Klub humoristája, Kertész Ricsi, később a Fajszi Önkéntes Tűzoltók bemutatója szórakoztatta a közönséget.
Este nyolctól a Megapolis Omega Cover Band koncertje következett. A zenekar a legendás Omega együttes slágereit adta elő, eredeti hangszerelésben. A koncert után a hajnali kifulladásig DJ. Bobby húzta a talpalávalót a retró discóban.

Erről is tudnia kell