Rendőrség telephelyéről loptak akkumulátorokat

október 15 2023
Címkék
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik rendőrségi telephelyről hatósági eljárásokban elkobzott, továbbá lefoglalt járművekből akkumulátorokat és rádiósmagnókat loptak el.

A vádirat szerint a munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfiak - az ügy vádlottjai - 2023 tavaszán nyilvános parkolókból autókat vontattak el azért, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék.

Elhatározták, hogy a rendőrség kiskunhalasi bekerített telephelyén parkoló, különböző hatósági eljárásokban lefoglalt járművekből az akkumulátort, valamint a rádiósmagnót kiszerelik és értékesítik, így jutva törvénytelen jövedelemhez. A telephelyen szabálysértési és büntetőeljárásokban különböző személyektől lefoglalt, többségében még nem azonosított tulajdonosokkal rendelkező, magyar és külföldi honosságú járműveket tároltak.

A vádlottak 2023 áprilisában két éjszaka leforgása alatt végre is hajtották a tervüket: a hátsó drótkerítésen átmászva a telephelyen parkoló gépkocsik motorterét kinyitották, majd a jellemzően 10-25 ezer forint értékű akkumulátorokat, valamint az utastérből a rádiósmagnókat kitépték és a fiatalabb vádlott tanyájára szállították. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok a lopott holmit a vastelepen értékesítették, a rendőrségnek 440 ezer forint, a bíróságnak 65 ezer forint kárt okozva ezzel. A kiskunhalasi rendőrök a lopott alkatrészek közül néhányat a vastelepen illetve a fiatalabb vádlott ingatlanában lefoglaltak, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint vétségével vádolja és ezért egyikükkel szemben börtönbüntetés, a többszörös, különös visszaesőnek számító vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A fiatalabb vádlott ráadásul a vádbeli lopásokat egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Erről is tudnia kell