Öt-hatezer látogató a húsvéti kultúrpiacon

április 06 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Évente négy hasonló rendezvényt terveznek.

Március 26-án, vasárnap délután a kalocsai piactéren és a környező közterületeken változatos kulturális programokkal, kézművesek és őstermelők kirakodóvásárával, bolhapiaccal és mini agrárexpóval nyílt meg az Octopus Egyesület szervezésében a második „kultúrpiac”, amelyen a bolhpiaci árusokkal, illetve a kapcsolódó agrárexpó kiállítóival együtt közel száz standon árulták portékáikat a kézművesek és őstermelők.

A kalocsai piactéren és az ABC, valamint a Corona Pizzéria előtti közterületeken kipakolt standoknál nézelődőket egész délután kalocsai előadók szórakoztatták a piactéri halbolt előtti területrészen. Az Octopus Egyesület és a Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége hasonló rendezvényt szervezett már karácsony előtt is, és már akkor is sokan voltak kíváncsiak az újdonság erejével ható vásárra, az érdeklődés azonban még ahhoz képest is jócskán növekedett.

A programhoz kapcsolódott a Kortárs Művészeti Klub is, ahol Cserenkó Gábor 99 kép Kalocsáról című kötetének anyagát mutatták be az érdeklődőknek, a piactéren pedig délután három órától kezdődően folyamatosan váltották egymást az előadók egészen este nyolc óráig. A fellépők között vszerepelt a Református Kórus, a Kalocsai Fúvószenekar, a kalocsai Szent István Gimnázium diákjainak egy csoportja, a Tábortűz Zenekar, a városunkban most debütáló Köteles Cindy, valamint a Soundwich Zenekar, az átszerelések, színpadi beállások idején pedig DJ Fanti szórakoztatta a közönséget.

Az agrárexpó keretében egy hatalmas traktor, egy mezőgazdasági magyar fejlesztésű drón rendszer, kertészeti cikkek és munkaruházati és munkavdelmi termékek mutatkoztak be.

A főszervező Bagó István lapunknak elmondta: karácsony és húsvét előtt, valamint nyáron és ősszel évente négy hasonló rendezvényt szeretnének szervezni.

 

Erről is tudnia kell