Újtelekre látogatott Gyopáros Alpár – A kormánybiztos a megújult vegyesboltot tekintette meg

A Magyar Falu Program kisbolt-felújítási pályázati forrásából kívül-belül megújult újteleki vegyesboltba látogatott el Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos február 15-én, csütörtökön.

Gyopáros Alpár kormánybiztost a helyszínen Font Sándor, a választókörzet országgyűlési képviselője, Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere, valamint az üzletet működtető helyi vállalkozó, Horváth Sándor és felesége, Horváthné Bolvári Noémi fogadta.

A házaspár családi vállalkozás keretében üzemelteti a zöldség és gyümölcs részleggel már korábban rendelkező, újabban gyógyszertári szolgáltatással bővített boltot.

Az üzlet bejárását követően Gyopáros Alpár a Kalocsa Televíziónak elmondta: a pályázat lehetőséget teremtett azoknak az ingatlanoknak a felújítására vagy megvásárlására, amelyekben a kisbolt működött. A forrásból az igénylők költhettek továbbá eszközbeszerzésre, de az elnyert összeg egy részét bértámogatás formájában is felhasználhatták.

Gyopáros Alpár beszámolt arról is, hogy

Bács-Kiskun vármegyében közel nyolcvan településen éltek a lehetőséggel, és összesen 2 milliárd forint-értékben pályáztak. 

A kormánybiztos továbbá emlékeztetett: a Magyar Falu Program keretében minden magyarországi kistelepülésen működő kisbolt számára nyitottak egy átmeneti támogatási kasszát, amelynek keretében 2800 kiskereskedésnek összesen 8 milliárd forint-értékben segítettek rezsiszámláik kifizetésében.

 

Erről is tudnia kell