Hamarosan hét magyar gyártású autóbusz frissíti a Kalocsa és Baja környéki flottát

július 03 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Tíz új autóbuszt - három Volvo B6SC-8900 és hét Credobus Econell 12 típusút - állít forgalomba a Volánbusz Bács-Kiskun vármegyében - közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága hétfőn szerkesztőségünkkel. Hamarosan hét szóló, magyar gyártású, Credobus Econell 12 típusú jármű is frissíti a Baja és Kalocsa környéki flottát.

A tájékoztatás szerint a nettó 755 millió forint értékű fejlesztéssel a helyközi autóbuszállomány 3,5 százaléka megújul, a járművek átlagéletkora 13,8 évről 12,9 évre csökken.

A Volánbusz immár öt éve tartó járműfiatalítási programja során eddig 67 új autóbusz érkezett Bács-Kiskun vármegye csaknem 300 darabos járműállományába - írták.

A flotta most újabb tíz korszerű, dízelüzemű, a legmodernebb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissült, így a Volánbusz 2018 óta a vármegye autóbuszállományának már több mint egynegyedét lecserélte.

Májusban három, hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz érkezett a vármegyébe. A járművek Kecskemét vonzáskörzetében álltak forgalomba, illetve Szentesre és Budapestre is szállítják az utasokat. Hamarosan hét szóló, magyar gyártású, Credobus Econell 12 típusú jármű is frissíti a Baja és Kalocsa könyéki flottát. A buszok a környező vonalak mellett Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékbe - Szegedre és Szekszárdra - is közlekednek - tájékoztattak.

A 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárás eredményeként összesen ötven Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett a Volánbusz flottájába. Bács-Kiskun mellett Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász- Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak velük az utasok - közölték.Forrás: MTI

Erről is tudnia kell