Ittas vezetőket állítottak gyorsított eljárásban bíróság elé

június 25 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Valamennyi bíróság elé állított vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza az ügyészség.

A KRESZ előírása szerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ittas vezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az együttműködés eredményeként a Kecskeméti Járási Ügyészség a tegnapi napon, ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban nyolc személyt állított bíróság elé.

Közülük az egyik férfi igencsak hosszú távot vezetett ittasan, ugyanis 2023. május 27. napján – egy kora délután kezdődő iszogatást követően – a késő esti órákban örkényi lakóhelyén ült a volán mögé és egészen Kecskemétig jutott, ahol a rendőrök igazoltatták.

A Kecskeméti Járási Ügyészség valamennyi bíróság elé állított vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Sajtóközlemény
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Kecskemét, 2023. június 23. 

Erről is tudnia kell