Hiába a sok traffipax, nőtt a gyorshajtók száma –135 km/h-val repesztett egy autós belterületen

augusztus 06 2023
Címkék
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3310-en lépték át, ami a korábbiakhoz képest ismét kiugróan magas.

A jogsértés elkövetői legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak, ám van olyan sofőr, akinek ennél mélyebben kell a zsebbe nyúlnia:

CSENGŐD BELTERÜLETÉN 2023. JÚLIUS 26-ÁN 11 ÓRA 25 PERCKOR EGY AUTÓVEZETŐ A MEGENGEDETT 50 KM/H HELYETT 132 KM/H-VAL KÖZLEKEDETT, ÍGY NEKI 300.000 FORINT KÖZIGAZGATÁSI BÍRSÁGOT KELL FIZETNIE. JÚLIUS 25-ÉN SOLT BELTERÜLETÉN EGY MÁSIK AUTÓS 112 KM/H-VAL MENT, NEKI 130.000 FORINTJÁBA FOG KERÜLNI A SEBESSÉGTÚLLÉPÉS.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten hatvannégy olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Negyvennyolc esetben anyagi kár keletkezett, tizenhat alkalommal pedig sérültek is az autóban utazók: kilencen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben.

Harmincketten vezettek úgy, hogy a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten baleset okoztak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai július 24-én Kiskőrös, Kecel és Soltvadkert térségében egész napos akciót tartottak a „biztonság napja” jegyében. A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára. Ezeket az eszközöket a passzív biztonsági rendszerek közé sorolják, és jelentőségük nem a balesetek elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett karambol következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Néhány óra alatt negyvenhat esetben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Erről is tudnia kell