Küzdősport edzések Dusnokon

március 09 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
Gyerekeket és felnőtteket, Kalocsáról és Fajszról is vár edzéseire Sánta János.

Szülőfalujában alakított ki termet a 26 éves Sánta János, aki középiskolás évei alatt került kapcsolatba a Jeet Man Do harcművészettel. Ekkor Budapesten, majd Baján edzett, ahol elkezdett kick-boksszal, thai boksszal és K1-gyel foglalkozni, az ott töltött hat évből öt évig profi szinten versenyzett.

Január közepén indította el a felnőtteknek szóló csoportot az edző, akitől megtudtuk, Dusnok mellett más településekről, például Kalocsáról és Fajszról is érkeznek sportolni vágyó nők és férfiak. Vannak, akiknél az alakformálás vagy az önvédelmi technikák elsajátítása a cél, másokat a versenyzés motivál. Eddig egy budapesti és egy pécsi versenyen léptek kötelek közé, és mindkettőről helyezéssel tértek haza, de az idei versenyprogramjukban még számos verseny hátra van.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Kattintson a galéria megtekintéséhez!

Február elsejével – szintén nagy érdeklődés mellett – elindult a gyerekcsoport is, és a terem vezetőjének munkáját már támogató is segíti.

– A gyerekeket próbáljuk önfegyelemre nevelni, illetve maga a mozgás van előtérben. A foglalkozásokon szerepet kap az önvédelem, azonban szigorú szabályok vannak arra, hogy a termen kívül hogyan és mikor szabad, illetve nem szabad használni azt, amit itt tanulnak – hangsúlyozta Sánta János.

 

Erről is tudnia kell