Gyorsan fejlődik a BJJ Kalocsán

március 23 2023
Szerző
Kalocsai Néplap
A Küzdősport és Kulturális Egyesület 2019-ben kezdte meg hivatalosan a munkáját, de már 2013 óta működik a Brazil Jiu Jitsu oktatása a városban. Mindezt Kerpács Rezső, az egyesület elnöke és edzője indította el, akkor még klub jellegű működéssel. A versenyzők eredményei azonban óhatatlanul vezettek az egyesületi működés irányába.

Így 2019-ben Horvai Miklós kalocsai versenyző korosztályában junior EB győztes lett, Monostori Imre pedig felnőtt EB. bronzérmet szerzett az ugyancsak 2019-es Combat Wrestling versenyen.

A Brazil Jiu Jitsu egy földharc központú küzdősport, ahol a fő elv az ellenfél mielőbbi földre vitele, majd ott a megfelelő pozíciókkal való dominálása és mielőbbi feladásra kényszerítése. Engedélyezett mindenféle ízületi feszítés és mindenféle fojtás alkalmazása.

A tavalyi évben testvérvárosunkban, Kúlán tett látogatásról három bronzérmet hozott haza Pirisi Zalán, Hirmann Gergő és Kerpács Rezső, majd két hét múlva a nyílt magyar BJJ bajnokságon is bizonyítottak. Pirisi Zalán nemzetközi magyar bajnok lett, Hirmann Gergő és Kerpács Rezső nemzetközi ezüstérmet szerzett.

Legutóbb 2023. március 11-én Dunaújvárosban került megrendezésre az utánpótlás versenyzők számára egy felkészülési verseny a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség és a Fox SE Dunaújváros-Brazil Jiu Jitsu és gyermek önvédelem szervezésében. 

A ZR Team Kalocsa és Küzdősport és Kulturális Egyesület Kalocsa versenyzői voltak a megmérettetésen:

Balog Botond, Barkovics Vajk, Botos Gergő Levente, Hegedűs Sára, Juhász Zsombor, Kerpács Dusán, Kohány Benett, Koprivanacz Virág, Pirisi Zalán, Posztobányi Déva, Romsics Zalán, Szűcs Bendegúz, Tóth Áron, akik büszkeségre okot adó eredményeikkel nemcsak klubjukat, hanem oktatási intézményeiket és városunkat is képviselték.

Az egyesület edzéseihez, a két gyermek és egy felnőtt korosztályú csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni!

 

Erről is tudnia kell