Két “új arc” a megyei női mezőnyben

augusztus 18 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Átalakult a Bács-Kiskun Vármegyei női kézilabda bajnokság előző évi mezőnye, hiszen a Tisza Volán gárdája visszakerült Csongrád megyébe, míg hozzánk érkezett az NB II-ből kieső mizsei armada, valamint a solti TRD gárdája.

A Dávidházi Sándor edzette együttesünk idén joggal pályázik akár a bajnoki címre is, amelyet az előző bajnokságban a “nádvári” hölgykoszorú kiénekelt a mieink szájából. A hírek szerint ugyanis az edző, Tamasin Edit németországi munkavállalása miatt nem edzi tovább a nádvári csapatot, míg az alapembernek számító lányai is távoznak az együttesből. A Kalocsa ugyan Holló Bianka és Horváth Sára távozásával gyengült az előző tavasz során, ám Dávidházi edző így is megfelelő létszámmal és minőséggel gazdálkodhat az idei ősz során.

A Kalocsai KC női csapatának megyei I. osztályú ellenfelei: Kiskőrösi NKSZSE, Kiskunhalasi UKSC, Kiskunmajsai KC, Mizse KC, Nemesnádudvari NKSZE, Soltvadkerti TE, TRD Solt.

A felsorolásból is kitűnik, hogy az NB II-ből kieső Mizse KC mellett a TRD Solt csapata a másik új gárda a csoportban, az alábbiakban viszont szemezgetünk a 2023/2024-es bajnoki évad versenykiírásából.

A csapatok tehát körmérkőzéses rendszerben alapszakaszt játszanak oda-visszavágó alapon, a bajnokság alapszakasz után az előző négy helyezettre a felsőházban, a többiekre az alsóházi rájátszás vár a továbbiakban.

A felsőházi rájátszásban (Final 4) a csapatok az alapszakaszban elért eredményeiket nem viszik magukkal, de a rájátszás az alapszakasz győztese 3, a második helyezett 2, a harmadik helyezett pedig 1 ponttal kezd.
A rájátszás végeredménye aztán dönt a bajnoki helyezésekről. A rájátszás utolsó fordulójának mérkőzéseit azonos helyszíneken vagy azonos időpontokban bonyolítják le.

A kiírás szerint az alapszakasz első helyezettje a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik egy mérkőzést. A mérkőzések győztesei játsszák aztán a bajnoki döntőt, a vesztesek pedig a végső harmadik helyért. A rájátszásban döntetlen eredmény esetén hosszabbítás nélkül azonnal 7 méteresek dobásával döntenek. Ez a szisztéma nyolc induló csapat mellett érvényes.

 

Erről is tudnia kell