Japánba és Világ Kupára készülnek a Ciglédi úti karatékák

június 11 2023
Szerző
Tamás Ferenc
Címkék
Ismét kiemelkedő eredményekkel léphettek fel a kalocsai karatékáink a dobogó legfelső fokára, amely egyben kiváló ajánlólevél is volt shihan Szűcs Zsolt Ciglédi úti tanítványainak a Nyílt Világ Kupa megmérettetésre, amely egyben II. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny néven is jegyeznek a szövetség versenynaptárában.

Május 20-án, a Pest vármegyei Isaszegen, a VII. Pécel Kupán léptek tatamira a Smart Kyo KSE karatékái, ahol tizenegy versenyzőnk is dobogóra állhatott. Három karatékánk - Fekete Liza, Horváth Balázs és Czéh Alexa-, aranyérmeket vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor, amely fajsúlyosan beszámított számukra a hat hét múlva megrendezésre kerülő Nyílt Világ Kupa küzdelmeire, amelyet egyben II. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny néven is jegyeznek. A kvalifikációjukra több lehetőségük is volt - az előző két év kvalifikációs versenyei a Diákolimpia Országos Döntője, az Utánpótlás Magyar Bajnokság, a kiemelt Nemzetközi versenyek, az Európa-bajnokság dobogós helyezései és eredményei.

Ugyancsak megerősítést nyert, hogy Bessenyei Réka utazhat Japánba, ahol augusztus 9-20 között a karate szülőhelyén léphet majd tatamira.
Természetesen Réka már több nemzetközi versenyen is küzdőtérre lépett, ám Japánban még nem szerepelt versenyen. De ismerve őt, rendkívüli motiváltságát és elszántságát -, amellyel minden versenyen diadalmaskodott, ahol elindult- bizonyára Japánban is helyt áll majd, ott, ahol a karate bölcsőjét ringatták.

 

Erről is tudnia kell