Ugyanazon a helyen 120-al, majd 128-al hajtottak belterületen - 200-, illetve 300 ezer forint a bírság összege

augusztus 23 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harmincegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, de más, tanulságos, kirívó esetek is történtek.

HUSZONEGY OLYAN BALESET IS VOLT, AMELYBEN MEGSÉRÜLTEK: HETEN SÚLYOSAN, TIZENNYOLCAN PEDIG KÖNNYEBBEN. HALÁLOS KIMENETELŰ BALESET SZERENCSÉRE NEM TÖRTÉNT.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3525 fő lépte túl; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

Tompa belterületén 2023. augusztus 19-én 9 óra 23 perckor egy autóvezető a megengedett 50 km/h helyett 120 km/h-val közlekedett, így nekik 200.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetnie. Egy másik sofőr pedig 128 km/h-val hajtott két órával később ugyanott, neki 300.000 forintot kell megfizetni.

Az egyenruhások huszonhét olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük hárman balesetet okoztak.

Vármegyénkben folyamatosan szerveznek fokozott közlekedésrendészeti akciót a rendőrök, mindezt a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében. Előző hét csütörtökön drón is segítette a munkájukat, így már a légtérből kitudták szűrni a szabálytalankodókat. Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán, Kiskunhalason és Kiskőrösön folytatott akció részleteiről Napi gyors rovarunkban már beszámoltunk.

Forrás: police.hu

Erről is tudnia kell