Továbbra is sok a gyorshajtás Bács-Kiskun vármegyében - Heti közlekedésrendészeti összefoglaló

július 26 2023
Címkék
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2888-an lépték át, ami alig marad el a korábbi időszak kiugró adataitól. A jogsértés elkövetői legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

Harminckét sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. Egyikük - Kecskemét belterületén - baleset okozott.

A Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten huszonnyolc olyan közúti közlekedési baleset történt, amelyben megsérültek: tizennégyen súlyosan, huszonhárom sofőr vagy utas pedig könnyebben. A rendőrök negyvenöt anyagi kárral járó karambol helyszínén intézkedtek. Halálos baleset nem volt.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. június 20-án komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztályának bevonásával.

Az akció során egy autó hatósági engedélyét és rendszámát a helyszínen bevonták, mivel a járművet engedély nélkül átalakították, és a forgalomban való részvétele közvetlen balesetveszéllyel járt. A sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Egy másik autót soron kívüli műszaki vizsgálatra rendeltek be a kormányhivatal munkatársai.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a közlekedésben csak olyan járművel szabad részt venni, amelynek a jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és rendszáma van, illetve amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság - a Kormányhivatal bevonásával - rendszeresen ellenőrzi a járművek műszaki állapotát, és fellépnek az illegális átalakítások ellen.

Erről is tudnia kell