Teltházas jótékonysági gálaműsor a színházban – Több mint 300 ezer forintot gyűjtöttek az ovisoknak és a bölcsiseknek

Május 4-én a Városi Színházban tartották meg a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány hagyományos tavaszi gálaműsorát, melyre ezúttal is valamennyi helyi tagóvoda készült műsorral. Az eseményen befolyt bevételt a kalocsai óvodás és bölcsődés gyerekekre fordítják.

A gálaműsor a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta csoportos táncosainak szereplésével indult, de Papp Róbert költő, zenész fellépése is kiegészítette az óvodások műsorait, akik ezúttal is versekkel, mondókákkal, énekekkel, és játékos előadásokkal lepték meg a közönséget a színházban. 

Az egész óvodai közösséget érintő programra most is valamennyi csoport nagy lelkesedéssel készült. Idén is a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány szervezésének, és a tagintézmények aktív nevelőtestületeinek köszönhetően telhettek meg a padsorok és a kihelyezett adománygömbök. 

Az óvodákban még márciusban meghirdettek a szülők, nagyszülők részére egy kreatív pályázatot, amelyre saját készítésű, újrahasznosított alapanyagok felhasználásával összeállított játékokkal lehetett nevezni. A színház előterében ezekből az ötletes alkotásokból nyílt kiállítás.

 

Az első helyezést Nagy-Beer Szabina Egérfogója, a másodikat Dudásné Modok Zsanett Labirintusa, a harmadik helyezést pedig Bolváriné Kákonyi Judit Tűzoltóautója érdemelte ki, akik a fenntarthatóság jegyében, a helyi csomagolásmentes boltba nyertek vásárlási utalványt.

Erről is tudnia kell