Rendőrkávéház, avagy Police Café az együttgondolkodásért

május 16 2023
Szerző
Zsiga Ferenc
Címkék
Négy kérdéskört ölelt fel a délelőtti eszmecsere: bódulat, cigány mindennapok, cigányság-rendőrség, jövőkép és rendészeti életpálya.

A sokféle témát, problémát átfogó, több társadalmi réteget érintő programsorozat évről-évre visszatér Bács-Kiskun vármegyébe. Idén Roma Café formájában találkozhattak vele a meghívott vendégek a közelmúltban Kiskunhalason.

Idén Roma Café-ra gyűltek össze a meghívott vendégek, és négy kérdéskört ölelt fel a délelőtti eszmecsere: bódulat, cigány mindennapok, cigányság-rendőrség, jövőkép és rendészeti életpálya.

A rendezvényt a Rostás László Cigány Közösségi Házban Dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitotta meg. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese beszédében megemlékezett az épület névadójáról; a 2017-ben elhunyt Rostás László emléktáblájánál koszorút helyezett el.

A találkozó moderátora Dr. Molnár Katalin PhD volt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Rendészeti Magatartástudományi Tanszékének egyetemi docense. A meghívott vendégek pedig a vármegyei cigányság képviselői és rendőrök, akik tenni szeretnének a közös biztonságért és a közös jövőért.

Természetesen a bölcsek köve nincs ott senki zsebében, kész, azonnal használható megoldások a felvetett témákra ritkán születnek, de a cél inkább csak a közös út megtalálása, és az, hogy azon mindenki elinduljon.

A program részleteiről, a célokról, képzésekről a www.policecafe.hu oldalon bővebben olvashatnak az érdeklődők.

Erről is tudnia kell