Koncertekkel zárult a városi majális az érsekkerti szabadtéri színpadon

Két kalocsai formáció és egy tehetségkutató versenyeken ismertté vált dalénekes is szerepelt az idei május elsejei forgatag könnyűzenei kínálatában. A Clippers koncertjén nyugodtan ülni, a Veracruz buliján még ülve maradni is alig lehetett…

Az április 30-ai programok, a Fazekas Alkotóház évadnyitója és a Hagyományok Házában tartott májusfaállítás után, ahol a hagyományos, népi táncok és a népzene, illetve a népies műzene, a nótamuzsika álltak a középpontban, ennek mintegy ellentéteként a programot könnyűzenei koncertek zárták az érsekkerti szabadtéri színpadon.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György


A Clippers koncertjén lehetetlen volt nyugodtan ülni, a vérpezsdítő rockabilly muzsika ritmusát mindenki ütötte a lábával…


Sőt, volt, aki táncra is perdült, és ropta a rock’n’rollt:


Kalocsa népszerű „bulizenekara”, a Veracruz koncertjére aztán sokan már ülni sem tudtak, a színpad elé sereglett a tömeg, és hágott tetőfokra a hangulat:


A magyar nyelven éneklő, szlovák származású Peter Srámek , Fonogram-díjas énekes tehetsége először az STR – a szlovák tv és rádió – tehetségkutató műsorában világlott ki 2007-ben. Később a TV2 Rising Star című produkciójában bukkant föl, ahol megismerhette a magyar közönség is, és végül 3. helyezést érte el, majd 2016–17-ben, a Sztárban sztár +1 kicsi első évadában is szerepelt, 2022-ben pedig megnyerte a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsor 7. évadát.

Az ugyanebben az évben képernyőre került A Király című filmsorozatban ő kölcsönözte Zámbó Jimmy énekhangját, amely szerepre – az akcentusa kiküszöbölésére – másfél évig gyakorolt.

Eddigi pályájával tehát már belopta magát a műfaj hazai kedvelőinek szívébe, és a szakma elismerését is kivívta, a majálisi fellépésével pedig már a kalocsai közönség is hallhatta őt élőben énekelni.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Illés György

 

Erről is tudnia kell