Első NemArt Fesztivál a nyári napfordulón

június 12 2024
Zsáki Viktor, az Octopus Egyesület elnöke, valamint a NemArt Fesztivál két főszervezője, Vörös István egyesületi alelnök és Szűcs Brigitta egyesületi tag tartott sajtótájékoztatót június 3-án, hétfő délután a „Főkapcsoló Közösségi Tér” névre keresztelt civil házban, az egykori Tiszti Klub épületében, ismertetve az idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezendő összművészeti fesztivál koncepcióját és programját.

Az Octopus Egyesület az évszakonként megtartott Kultúrpiac rendezvényeivel vált ismertté a város lakossága körében. Annak sikerét látva szeretnék térben és időben kiterjeszteni, így a Nyári Kultúrpiacnak idén már péntek délutántól „megágyaznak” majd színes programokkal a Főkapcsoló – az egykori Tiszti Klub – épületében, amelyet az egyesület nemrégiben kapott meg használatra a tulajdonos önkormányzattól. A fesztiválon nem a zenéé lesz a főszerep, de a zenekedvelő közönség sem marad csemege nélkül: rögtön a nyitónapon egy csellókoncert várja majd őket, és a pénteki program folytatásában egy zenei tematikájú közönségtalálkozó is lesz, amelyet „A zene, az vagyok én” címmel Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, énekes, érdemes művész fog tartani.

A háromnapos rendezvényt az utolsó tanítási hét hétvégéjére tűzték ki, és más években is tartani szeretnék ezt az időzítést. Zsáki Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ugyanakkor lesz a Múzeumok Éjszakája is, ám azt kifejezetten szem előtt tartották, hogy a fesztivál eseményei és a múzeumi programok között ne legyen időbeni átfedés.

 

Erről is tudnia kell